Snow Patrol objavili novi album “Wildness”
31. svibnja 2018.
Music Box (10726 Članci)
Podijeli

Snow Patrol objavili novi album “Wildness”

Skupina Snow Patrol predstavila je iščekivano novo studijsko izdanje, naslova „Wildness“, što je njihovo prvo izdanje nakon sedmogodišnje studijske pauze te nasljeđuje album „Fallen Empires“, iz 2011. godine.

Novi album donosi 10 pjesama s produkcijskim potpisom producenta Garreta Leea, bolje znanog kao Jacknife Lee, s kojim bend surađuje već dugi niz godina. Objavu novog izdanja skupina je predstavila i kroz nekolicinu interesantnih videospotova, a upravo je predstavljen i video za pjesmu „Soon“.

Da je pauza bendu bila od koristi, potvrđuje i frontmen Gary Lightbody: „Mislim da je ovo prvi album na kojem nisam samo postavljao nebrojena pitanja. Zapravo sam pokušao odgonetnuti zašto sam nesretan, zašto osjećam kao da nešto fali, zašto se bojim. Ponekad ti treba pet godina da napišeš nešto. I tek kada završiš takav album, u koji si unio svaki atom sebe, sve postane jasnije i ponosan si na svaki dio takvog izdanja“

Od debi-albuma „Songs for Polarbears“, objavljenog 1998. godine, skupina Snow Patrol dostigla je impresivnu brojku od 15 milijuna prodanih albuma, više od milijardu streamova, pet platinastih albuma u Velikoj Britaniji, a nominirani su i za Grammy, BRIT te Mercury nagrade. Nakon što su 2012. godine završili s Fallen Empires turnejom, članovi su odlučili uzeti pauzu te se posvetiti svojim samostalnim projektima.

S albumom „Wildness“ momci su na dobrom putu da dosegnu #1 službene UK Official Albums liste, što im je posljednji put pošlo za rukom 2006., s izdanjem „Eyes Open“:

„Wildness“ – popis pjesama:
Life On Earth
Don’t Give In
Heal Me
Empress
A Dark Switch
What If This Is All The Love You Ever Get?
A Youth Written In Fire
Soon
Wild Horses
Life And Death