Chui ove subote na krovu MSU-a!
13. lipnja 2018.
Music Box (9477 Članci)
Podijeli

Chui ove subote na krovu MSU-a!

Chui je mladi hrvatski kvartet čiji glazbeni izričaj karakterizira spoj suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i rock’n’roll-om.

Neobičan pristup jazzu kojeg su predstavili na svom prvom albumu osigurao je ovom mladom sastavu kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Izdali su tri albuma, surađivali s Jazz orkestrom HTV-a i s vokalnom divom Josipom Lisac, a u subotu, 16.6. sviraju na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u sklopu pete sezone Ljeta u MSU!

Uz koncert Chuija, po cijeni jedne ulaznice, u Muzeju suvremene umjetnosti moći ćete posjetiti i dvije novootvorene izložbe: „Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba“ na kojoj MSU i Kunsthaus Graz (Austrija) otkrivaju vrhunske, ujedno i otkačene koncepte, neobično smiona i inovativna djela štajerskih arhitekata te radove domaćih umjetnika koji se oslanjaju na one avangardnih zagrebačkih arhitekata, te „REZ/CUT“, izložbu koja, kroz brojna djela različitih generacija suvremenih umjetnika iz Hrvatske i srednje Europe prikazuje putanju kolaža kroz povijest. Uz dvije izložbe, očekuje vas i performans hrvatske umjetnice Kristine Marić pod nazivom “Slobodni udarci”!

Također, već tradicionalno, moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Ovaj put na repertoaru je drama Michaela Hanakea „Sretni kraj“, koja će se prikazivati u dva termina (17.30 i 19.30 sati) u Dvorani Gorgona MSU-a.

Uz sve spomenuto, ove godine Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Tako će u subotu, prije početka koncerta, dva autora, Dinko Telećan i Ivan Šamija, izvesti vlastite tekstove u okviru nečega što bi se gotovo moglo karakterizirati “pop-up showom”. Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2018. možete kupiti putem sustava Eventim te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice za svaki pojedinačni koncert je i dalje 85 kn za svih pet programa!

Multimedijalni program Ljeto u MSU nikad do sada nije uključivao više sadržaja po cijeni jedne ulaznice i zato – požurite po svoju jer je broj ulaznica ograničen!

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

Foto: Vanja Vučinić