34 glumca, tri pjevača i Stanislav Kovačić u novom glazbenom projektu “Punk Cabaret”
26. travnja 2019.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

34 glumca, tri pjevača i Stanislav Kovačić u novom glazbenom projektu “Punk Cabaret”

Stanislav Kovačić, jedan od najprisutnijih glazbenika hrvatske scene, živi kroz svoju umjetnost. Glazba koju stvara posrednik je između njega i svijeta, a taj svijet od danas ima priliku poslušati još jednu pjesmu proizašlu iz mašte ovog svestranog skladatelja i kantautora.

„Ferma Dobre“ prvi je singl i video s kojim najavljuje svoj novi glazbeni projekt „Punk Cabaret“ – žanrovski raznovrstan album koji na jednom mjestu okuplja najvrsnije hrvatske i regionalne glumce i glazbenike, a koji će biti objavljen 17. svibnja u izdanju Universal Music Hrvatska!

 „Ferma Dobre” prvi je dio glazbene slagalice objedinjene pod nazivom „Punk Cabaret”. Riječ je o pjesmi koju je Stanislav Kovačić originalno kreirao za potrebe hvaljenog dokumentarnog filma „Pusti Dobre, pusti“, redateljice Vlatke Vorkapić. O početku te suradnje otkriva: „Vlatka me pozvala da kreiram glazbu za dokumentarni film „Pusti Dobre, pusti“, koji toplo preporučam, s time da se glazba trebala pojaviti samo na odjavnoj špici i na neki način dočarati cijelu atmosferu filma. Priča je doslovno o brodu vodonošcu, peripetijama broda i svih ljudi na brodu, a meni je bila interesantna, jer preneseno otvara maštu na bezbroj načina.“

Ono što svakako plijeni pažnju su gosti koji su za album „Punk Cabaret“ otpjevali ovu pjesmu, a to su Marijan Ban, akademska glumica Jelena Miholjević te talentirana mlada glumica Tara Thaller. Stanislav, Marijan i Jelena već su navikli na zajednički rad, budući da su im se životni putevi često isprepleli na pozornici, ali i iza kulisa. „S Marijanom sam svirao 20 do 30 puta, još u doba kad sam svirao s Gegom i Picigin bendom. Kad sam složio „Ferma Dobre“, odmah mi je bilo jasno da je to pjesma baš za njega. Jelena i ja surađivali smo bezbroj puta. Ona je vrhunska glumica, a glasom barata potpunom lakoćom. Raditi s njom bilo mi je kao da sa sestrom pijem kavu u kuhinji“, otkriva Stanislav.

Službeni prateći videospot kreirali su Vlatka Vorkapić, Morana Komljenović i Fade In produkcija.

Kako je već spomenuto, upravo „Ferma Dobre“ najavljuje interesantan glazbeni projekt sa stavom – „Punk Cabaret“! Riječ je o albumu na kojem 34 glumca, tri pjevača i Stanislavova kći Kaja pjevaju 10 autorskih i žanrovskih različitih pjesama, koje uključuju kako zabavu, tako i kritiku društva.

Uz spomenute Marijana Bana, Jelenu Miholjević i Taru Thaller, svojim vokalima na albumu su doprinijela i imena kao što su Tarik Filipović, Lucija Šerbedžija, Edo Maajka, Rene Bitorajac, Nataša Janjić Medančić, Goran Navojec…Produkciju izdanja potpisuju Stanislav Kovačić i Ante Prgin-Surka, a ovaj izniman albumski projekt koji je danas premijerno najavljen pjesmom i videospotom „Ferma Dobre“, svjetlo dana ugledat će 17. svibnja.

„Punk Cabaret“ – popis pjesama:

  1. Napokon (Tarik Filipović, Lucija Šerbedžija)
  2. Ferma Dobre (Marijan Ban, Jelena Miholjević, Tara Thaller)
  3. Hej, Ženo (Tara Rosandić, Frano Masković)
  4. Ima nade (Edo Maajka, Krešimir Mikić, Barbara Suhodolčan)
  5. Svatko želi biti političar (Bojan Navojec, Ivana Roščić, Marko Cindrić, Iva Visković, Uršula Najev, Pjer Meničanin)
  6. Je l’ se tebi sviđa (Rene Bitorajac, Jan Kerekeš, Judita Franković, Tomfa)
  7. Pobjeda (Bojana Gregorić-Vejzović, Filip Šovagović, Živko Anočić, Mia Biondić, Kaja Kovačić, Danijel Ljuboja)
  8. Ako tražiš ljepotu (Nataša Janjić, Goran Navojec, zbor: Dea Presečki, Nika Barišić, Rok Juričić, Fabijan Komljenović)
  9. Drvljem i kamenjem (Ozren Grabarić, Jadranka Đokić, Vilim Matula, Iskra Jirsak)
  10. Moj Šime (Adrian Pezdirc, Ervin Baučić)