Beat City & Vesela kornjača najavili OUTmusic festival u Močvari!
18. lipnja 2018.
Music Box (7303 Članci)
Podijeli

Beat City & Vesela kornjača najavili OUTmusic festival u Močvari!

Veliki glazbeni festivali uvijek će biti “in”, opskurni punk koncerti uvijek će biti “ouz”. I to je sasvim ok, nekog reda mora biti, takve jednadžbe pokreću svijet.

A kada se događaj koji je vrlo “in” i događaj koji je vrlo “out” odvijaju u isto vrijeme i u istom gradu, udaljeni tek nekoliko kilometara, svijet se počne okretati čak i brže! Željni brzine, Beat City & Vesela kornjača su odlučili upriličiti upravo jednu takvu konstelaciju – dok će na Jarunu svjetska glazbena zvijezda Nick Cave izvoditi svoje popularne žalopojke, u mraku šank prostorije Močvare izredat će se cijela parada nepopularnih izvođača!

U pitanju su Total Rejects i Leo Fishhead iz Ruske Federacije te Parnepar iz Zagreba i Ljepilo iz Zagreba sleš Pule.

Perm je 13. grad po veličini u Rusiji, smješten na samom rubu Europe, u podnožju Uralskog gorja. U svojoj povijesti iznjedrio je nekoliko znamenitih šahista, balerina, opernih pjevača… i Total Rejects, 13. najnepoznatiji punk bend na svijetu! Ali neće tako ostati zauvijek – ovi srčani mladići prevalit će 3 700 kilometara do Zagreba zbog nastupa na  festivalu, što će im zasigurno omogućiti uspinjanje za barem nekoliko mjesta na punk ljestvici!

Osim gomile budućih fanova u Zagrebu, Total Rejects imaju i jednog velikog obožavatelja u Rusiji. To je ovaj riboglavi Leo, tip koji ih toliko voli da mu ne predstavlja nikakav problem provesti tjedne na stražnjem sjedalu kombija kako ne bi propustio nijedan njihov koncert. A voli on i sam zasvirati, pa će, kad je već tu, u svom one-man band nastupu pokazati zašto ga prijatelji zovu ruskim Reverend Beatmanom!

Godina je 1983., Zagreb je utonuo u sivilo i depresiju. Kvartovi su u mraku zbog redukcija struje, pred dućanima se protežu kilometarski redovi za kavu i deterdžent, a zbog nestašice goriva automobili smiju voziti tek svaki drugi dan, po sistemu par-nepar. Frustrirani takvom situacijom, troje mladih post-punk glazbenika na Hreliću kupuju polovni vremenski stroj i namještaju komande za 2725. godinu u kojoj će u Hrvatskoj konačno zavladati blagostanje. Ali avaj, ubrzo nakon polaska vremenski stroj se kvari i naši junaci izlaze u 2018.! Zagrebom i dalje vlada depresija, no barem struje i benzina ima koliko hoćeš pa bendovi mogu svaki dan imati probe i voziti se okolo u autima. A i post-punk je opet u trendu. “Pa nije ovdje ni tako loše”, zaključuju Parnepar pomirljivo, “možda nam se čak posreći da zasviramo na nekom festivalu!”

Da nije bilo ljepila, ne bi bilo ni punka – to je svima dobro poznato. A da nema punka, članovi grupe Ljepilo ne bi znali što sa sobom i vjerojatno bi sjedili negdje u nekom kutu i udisali isparenja iz ljepljive najlon vrećice. Udisali, udisali… i nakon nekog vremena na taj bi način i sami izmislili punk! Perpetuum ljepilo!

OUTmusic festival će biti održan u utorak, 26. lipnja s početkom u 21 sat i 30 minuta. Vrata se otvaraju u 21 sat, a upad je 25 kuna.