Nile Rodgers i The Chic novom pjesmom najavili prvi album nakon 25 godina
28. lipnja 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Nile Rodgers i The Chic novom pjesmom najavili prvi album nakon 25 godina

Legendarni Nile Rodgers i njegova grupa The Chic vratili su se s novim singlom koji ujedno najavljuje i njihov novi album.

Na novi album čekalo se 25 godina, a sve započinje sa singlom „’Till The World Falls“ koji je hrvatskoj publici dostupan u radijskom eteru. Skupina koja je sa svojim pjesmama mnoge tjerala da plešu dugo u noć predstavit će novi album specifičnog naziva – „It’s About Time“. S novim singlom, „’Till The World Falls“ dobivamo mali uvid u to što nas sve očekuje na novom albumu koji izlazi u rujnu ove godine.

„Mislim da će se ovaj album, s glazbene strane, jako svidjeti ljudima. Ovo je album koji zaista jako želim napraviti. Ne radim ga zbog reklame ni novca. Dovoljno zaradim od autorskih prava na sve pjesme koje sam ikada napravio.“ rekao je Nile Rodgers u intervjuu za V Magazine.

Osim Rodgersa, na ovom singlu su radili i Mura Masa, Anderson .Paak, anaïs, Vic Mensa i Nao. Upravo je Nao komentirao kako on vidi ovaj novi album: „Svi smo odrasli uz The Chic. Bez obzira tko ste i otkud ste, oni su jedan od bendova koji su napravili soundtrack za jedan dio vašeg života. Jako mi je drago da su se vratili.”

Nile Rodgers bio je suosnivač grupe The Chic, a uz njegovu pomoć su pjesme poput „Le Freak“ ili „Good Times“ one koje su mnogima obilježile mladost i osvojile srca obožavatelja širom svijeta. Osim uz The Chic, njegov rad u produkciji za mnoge je izvođače bio odlučujući zbog stvaranja zaraznih i prepoznatljivih pjesama. Na toj listi našli su se i Daft Punk, Avicii, Sam Smith, David Bowie, Madonna i mnogi drugi. „Imao sam čast producirati neke od najvećih izvođača na svijetu. Kad je došlo vrijeme da napravim vlastiti album, odlučio sam postaviti ljestvicu jako visoko.“ komentirao je Rodgers za kraj.

Oznake chic, nile rodgers