Fantastičan singl benda Ischariotzcky “Perfect Sky” najavio njihov debi album!
4. srpnja 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Fantastičan singl benda Ischariotzcky “Perfect Sky” najavio njihov debi album!

Brelski indie pop band Ischariotzcky najavljuje objavu debi albuma planiranu za listopad ove godine. Grupa koja se zahvaljujući fantastičnoj pjesmi “Perfect Sky” našla na nekolicini velikih domaćih festivala već je s prvim službenim singlom pokazala ogroman autorski potencijal.

Grupu Ischariotzcky osnovao je Joško Klarić u Brelima 2015. godine. Nakon izdavanja albuma sa svojim bivšim bendom Pešes, Joško počinje učiti glazbenu produkciju i raditi glazbu u svom kućnom studiju. Prve pjesme bile su namjenjene projektu “Sound and Vision” u suradnji s ilustratoricom Teom Jurišić, ali kako projekt nije nikada dovršen, objavio je pjesmu “Gauge” kao singl na soundcloudu. U drugoj polovici 2016. godine grupi se pridužuju Jure Brekalo na bubnjevima, Petra Klarić kao dodatni vokal i Jakov Puharić na gitari, što označava početak rada benda. U veljači 2017. Ischariotzcky je odabran među 471 izvođača iz regije da nastupi na Demo Festu u Banja Luci, što je ujedno i prvi službeni nastup benda. Nakon objave o svirci, bendu se pridružuju i Petra Šošić (klavijature, vokal), Ivan Srzić (bass) and Borna Augustinović (udaraljke). Njihov drugi nastup bio je na Šakan Festivalu, a kada su počele pripreme za tu svirku Adam Gvozdenović (truba) i Tea Bašković (trombon) pridružuju se kao brass sekcija na dvije pjesme.

Krajem 2017. Ischariotzcky ostvarili su suradnju s Anjom Rikalo u pjesmi “Perfect Sky”, njihovom prvom službenom singlu. Uspjeh ove sjajne pop pjesme, potpuno netipične za našu scenu, doveo ih je do prvih većih svirki, pa se bend tako mogao čuti na nastupima u Zagrebu, Makarskoj i Mostaru.

Kompletan album snima se u zagrebačkom Morris studiju, a trenutno je fazi završnog mixa i masteringa. Bend će ljeto završiti svirkom na Toochepin festivalu u Tučepima 20.08., da bi sredinom jeseni počeli promovirati dugosvirajući prvijenac na klupskim koncertima diljem zemlje.

Foto: Nikola Knežević