Objavljene nominacije za Emmy nagrade – Netflix vs HBO 112:108
12. srpnja 2018.
Music Box (10568 Članci)
Podijeli

Objavljene nominacije za Emmy nagrade – Netflix vs HBO 112:108

Uoči službenih objava nominacija za prestižne Emmy nagrade sve oči su bile usmjerene na dva diva, Netflix i HBO. Tko će imati više nominacija, tko će ove godine biti najbolji, samo su neka od pitanja koja su si postavljali u glavi.

Za sada je Netflix bolji i to za četiri nominacije, a ukupno ih je dobio 112. Puno je novih imena na toj dugoj listi jer se industrija proteklih godina širila kao svemir. Tako je Issa Rae dobila prvu nominaciju za humorističnu seriju “Insecure” za glavnu žensku ulogu, a Bill Hader za ulogu u seriji “Barry”. Što se tiče dramskih serija, tu su također nova imena poput Jasona Bareman za ulogu u seriji “Ozark” koji će se natjecati između ostalog s legendarnim Edom Harrisom te Jeffreyem Wrightom kojima su ovo također prve nominacije. Fantastična Sarah Oh nominirana je po prvi put i to za ulogu u seriji “Killing Ever”, a po prvi put na ovom zlatnom popisu su Joseph Fiennes (The Handmaid’s Tale) i Matt Smith (The Crown) za sporedne uloge u kategoriji dramskih serija, te Zazie Beetz (Atlanta) i Betty Gilpin (GLOW) u kategoriji humorističnih serija itd.. Popis je zaista dug.

Što se tiče sveukupnih nominacija, njih čak 22 dobila je “Igra prijestolja”, nakon nje su Saturday Night Live i “Westworld” s 21.  Za najbolju humorističnu seriju nominirani su “Atlanta”, “Barry”, “Black-ish”, “Curb Your Enthusiasm”, “GLOW”, “The Marvelous Mrs. Maisel”, “Silicon Valley” i “Unbreakable Kimmy Schmidt”, a u kategoriji dramskih serija “Game of Thrones”, “The Handmaid’s Tale”, “Stranger Things”, “The Americans”, “This Is Us” i “Westworld”.

Sve nominirane možete pogledati na službenoj web stranici Emmy nagrada.