Teška industrija drugi put ove godine u Slavonskom Brodu i treći put zaredom na CMC 200
30. srpnja 2018.
Music Box (9560 Članci)
Podijeli

Teška industrija drugi put ove godine u Slavonskom Brodu i treći put zaredom na CMC 200

Prošle godine je Teška industrija bila headliner festivala, a sada se vraća u sunčanu ravnicu po treći put. Na najljepšoj slavonskoj pozornici pod vedrim nebom, okruženoj srednjovjekovnim bedemima tvrđave Brod, nastupit će sa svojim posljednjim singlom “Sve mogu lažima”. 

“Slavonski Brod je dokazano rockerski grad, a treći put smo na Slavonija festu dok smo već nekoliko puta bili na njihovoj Motorijadi, kao i ove godine gdje smo snimali i spot za novu pjesmu”, rekao je gitarist Teške industrije Vedad Hadžiavdić. Spot je snimao Darko Drinovac, a frontmen i basist benda Ivica Propadalo je rekao kako se sve lijepo poklopilo i bezbolno odradilo jer je brodska Motorijada imala odlične tehničke uvjete.

S novom pjevačicom Mateom Matković potvrđuju da Slavoniju nose u srcu, a i Slavonija njih. Matea je rođena Đakovčanka s kojom bend sada radi i na novome albumu koji bi trebao biti predstavljen u studenom ove godine. “Nedavno smo shvatili da slavimo 45 godina od osnutka Teške industrije i s tim izlaskom albuma te koncertom obilježili bi obljetnicu s kojom se rijetko tko može na ovim prostorima pohvaliti”, kaže Propadalo.
“Promijenilo se puno toga u bendu, bile su razne okolnosti, promijenilo se i pjevača i glazbenika, ali slavimo 45 godina, spremamo super album i napravit ćemo odličan koncert. Svaka pjesma je na svoj način drugačija, ali ovo je jedan zaokret benda i Matea je novu pjesmu fenomenalno otpjevala”, ističe Vedo.

Na CMC 200 rockerski festival u srcu Slavonije se rado odazivaju, kako kažu, prije svega zbog ljudi koji žive teško i kojima treba priuštiti zabavu, ujediniti ih i probuditi, te stvoriti oko svega pozitivnu energiju. “Sjećamo se prošle godine koncerta u tvrđavi Brod gdje se okupilo desetak tisuća posjetitelja. Ovo što CMC pruža i dovodi u Slavonski Brod  mislim da je  jedno veliko čudo te je ove godine najjače izdanje po imenima. Sve to skupa vrijedi, ne samo za turizam, nego i pozitivu koja nam je bitna u današnjim životima”, rekao je Propadalo te dodao da će osim nove pjesme odsvirati i neke druge hitove.

Odaslali su i poziv svim Brođanima i onima koji će iz drugih krajeva doći na 3. Slavonija fest CMC 200:

Uz Tešku industriju na velikoj festivalskoj pozornici Slavonija festa CMC 200, druge večeri 25. kolovoza (subota) nastupit će Artan Lili, Opća Opasnost, Emir & Frozen Camels, Flyer, Pravila Igre, Komuna, Fluentes, Neki to vole vruće i headlineri Bajaga & Instruktori. Večer prije, na Rock maraton, dolaze Jall Aux Yeuh iz Bihaća, Cota G4 iz Daruvara, The Siids iz Rijeke, Bang Bang iz Zagreba, Jeremiah’s iz Sv. Filipa Jakova, domaće snage Divlji dječak, Chaos Addict i Republika, te headlineri Kojoti i legendarne Divlje jagode.

Foto: Ivan Matković