VIDEO: Dave Grohl objavio svoj mini dokumentarac “Play”
11. kolovoza 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

VIDEO: Dave Grohl objavio svoj mini dokumentarac “Play”

“Play” je dvodjelni mini dokumentarac kojeg je osmislio i režirao Dave Grohl. Poznati i priznati američki glazbenik, nekadašnji član kultnog benda Nirvana i frontmen benda Foo Fighters, učinio je to u cilju proslavljanja prednosti i izazova glazbenika koji je čitav život posvetio upravo glazbi.

Prvi dio počinje iza scene gdje Dave raspravlja o ljubavi prema sviranju i njegovom dugogodišnjem odnosu prema instrumentu – uz proces i izazove snimanja i izvođenja ovog jedinstvenog performansa. Naime, “Play”, film koji traje 23 minute, prati snimanje jedne kompozicije u studiju, samo što se u ovom slučaju radi o jednom glazbeniku koji kamerom zapisuje kako svira svih sedam instrumenata na budućoj kompoziciji, a proces zabilježavanja se odvija neposredno i uživo.

Dokumentarni film “Play” je prije svega interaktivno iskustvo u kojem vi birate koji audio i video sadržaj želite iskusiti. Tako možete čuti izolirane snimke pojedinačnih instrumenata, kao i naravno kompletnu master snimku, ukoliko posjetite web stranicu Roswell Filmsa.  Također, na istoj web stranici možete preuzeti note i sami se okušati u izvođenju kompozicije, a izbor i mogućnosti ostaju na vama.

Foto: Promo