IZVJEŠĆE/FOTO: Spektakl Róisín Murphy pred tisuću sretnika na rasprodanoj tvrđavi sv. Mihovila
15. kolovoza 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Spektakl Róisín Murphy pred tisuću sretnika na rasprodanoj tvrđavi sv. Mihovila

Koncertom na tvrđavi svetog Mihovila, Róisín Murphy je u utorak, 14. kolovoza vizualno i glazbeno oduševila tisuću sretnika koji su imali priliku sudjelovati na ovom rasprodanom spektaklu.

Izlazak pred veliki ekran postavljen na stražnjem dijelu pozornice i ispunjen projekcijama koje prate elektronske zvukove tijekom cijelog koncerta, obilježen je ovacijama publike koja je trajala gotovo dva sata i potvrdila o kakvoj je velikoj umjetnici i glazbenici riječ. Irska pjevačica tretirala je pozornicu kao kutiju za presvlačenje. Pojavila se u oversized kaputu, sunčanim naočalama i crnoj kapi s ušima, a gotovo je svaka pjesma u setu bila obilježena promjenom kostima uključujući mnoštvo šešira i sunčanih naočala što je dodatno pridonosilo šarenilu showa. Iako prognoze za ovu večer nisu bile naklonjene održavanju koncerta na otvorenom, nešto hladnije vrijeme pokazalo se idealnim za vruće elektronske ritmove.

Njezina nemilosrdna energija, neograničena kreativnost i karizmatičan glas gurali su publiku u prve redove pa se tako i sama nerijetko nalazila na rubu pozornice pružajući ruke obožavateljima. Talent i kreativnost ove glazbenice nisu poznavali granice. Najnoviji singl “Plaything” samo je jedna od izvedbi u setu praćena hitom “Overpowered” i “You Know Me Better” uz potpisne elektronske zvukove koje je pratila svojim izvanrednim vokalom, a svakako i uz podršku benda stvarajući zajedno ritmična savršenstva.

Mnoge pjesme u set listi Róisín Murphy prenosile su duboku poruku poput one inspirirane društvenim medijima “Like” ili “Exploitation” s njezinog albuma iz 2015. godine “Hairless Toys”, dok je glavni set završila s parom Moloko klasika, “Forever More” i prerađenoj verziji bezvremenske himne “Sing It Back” koja je odjekivala publikom i dozvala njezin povratak na bis.

S više od dva desetljeća nastupanja na pozornici ovim je koncertom na tvrđavi Róisín potvrdila da je rijedak original koji publici daje svoj maksimum, stoga nas raduju nova desetljeća nastupanja na njoj.

Autor: Katarina Dorić