Požeški rap rock bend Detmeć objavio prvi singl “Dijelimo se”
17. kolovoza 2018.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Požeški rap rock bend Detmeć objavio prvi singl “Dijelimo se”

Požeški bend Detmeć je premijerno predstavio singl prvijenac „Dijelimo se“. Za  mix, master i produkciju „krivac“ je Ante Akrap iz Hard Work studija, a za pjesmu je snimljen i video-spot kojeg je režirao Tvrtko Barišić Vidokk, dok je glavnu ulogu preuzeo Mario Pilon.

„Dijelimo se“ progovara o sustavnim podjelama u današnjem društvu. Idejno je začeta kao pjesma o poslijeratnim podjelama, ali se tema produbila na sve društvene, političke pa i osobno-emocionalne sfere. Takve podjele, nažalost, godinama dočekuju i oblikuju mlade generacije. Suštinu pjesme zrcali refren koji sarkastično prikazuje kako još uvijek vrijedi ona stara: „Zavadi pa vladaj.“

„Dugo smo razmišljali kojom se pjesmom predstaviti publici. Odluka je pala na „Dijelimo se“. Smatramo da upravo ta pjesma, koja je među našim žešćim ostvarenjima, predstavlja bend u punom sjaju. Dijelimo se otkriva spoj našeg instrumentalnog i verbalnog izričaja. Točnije, prikazuje sinergiju rocka i rapa, a poruka koju nosi ne može biti aktualnija vremenu i prostoru koji nas okružuju“ – poručuju dečki iz benda.

Detmeć već ove jeseni planira izbaciti drugi singl i spot te krenuti u jesensku klupsku turneju.