Aurea fest najavio nikad bogatiji program!
29. kolovoza 2018.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Aurea fest najavio nikad bogatiji program!

U Zagrebu je predstavljen program ovogodišnjeg Aurea festa, koji će se održati u Požegi od 30. kolovoza do 2. rujna.

Svake godine, krajem kolovoza i početkom rujna, srce Zlatne doline postaje velika koncertna pozornica. Ove godine zabava će u Požegi krenuti već u četvrtak 30. kolovoza velikim otvorenjem festivala uz tradicionalnu povorku i prezentaciju tradicijskog blaga. U glazbenom dijelu s početkom u 20:30 sati očekuje vas Aurea jazz fest uz Big band Požega, Marka Tolju i Cubismo. U ponoć se Aurea fest seli u prostor Platinum IN-a, gdje će ljubitelje elektroničke glazbe rasplesati PEZNT, DJ Pintha Indahouse i DJ Topa.

Kako Požega tih dana neće spavati, već u petak ujutro festivalski programi nastavljaju se poznatom Fišijadom, natjecanjem u spravljenju fiš paprikaša. U petak navečer, na središnjoj pozornici na Trgu sv. Trojstva, s početkom u 20:30 sati održat će se Aurea fest popularne glazbe na kojem će se predstaviti 19 izvođača s pjesmama koje imaju potencijal da ove jeseni zavladaju radijskim eterom. Između ostalih, nastupit će Vanna, Marko Tolja, Mia Dimšić, Fluentes, Igor Delač, Marko Kutlić, Domenica & Kedžo, Neno i Nikolina Belan. Nakon toga kreće Aurea urban fest gdje će publiku koncertima zadovoljiti Brain Holidays, Justin’s Johnson i splitski TBF, koji se u Požegu vraća nakon više od deset godina.

U subotu, 1. rujna s početkom u 19:30 sati na središnjem požeškom trguočekuje nas finale Super glasa, dječjeg festivala koji je u svom prvom izdanju iznjedrio mnoge glazbene potencijale i izazvao interes publike, stoga ništa manje ne očekujemo niti od ovogodišnjih kandidata. U 22 sata počinje koncert Petra Graše, regionalne zvijezde koja će požešku publiku zagrijati izvedbom svojih brojnih hitova. U subotu će gala koncert održati i Amira Medunjanin, a prema riječima organizatora njen koncert u dvorani Glazbene škole Požega rasprodan je u rekordnom roku.

Nedjelja, 2. rujna, posljednji dan Aurea festa, rezerviran je za Zlatne žice Slavonije. Festival s dugogodišnjom tradicijom, koji je iznjedrio brojne hitove tamburaške glazbe, ove godine u Požegu dovodi najveća tamburaška imena: Najbolje hrvatske tamburaše koji će nakon festivalskog programa održati i veliki koncert povodom 30 godina postojanja, zatim Slavonske lole, Dike, Miroslava Škoru i mnogi druge. Festivalski program u nedjelju počinje u 20:30 sati.

Teško je spomenuti sve popratne programe i sadržaje koji nas očekuju, no ne smijemo izostaviti jednu od novina, Aurea art park koji će povezati glazbene programe i umjetnike kreativnim radionicama, izložbama slika, pjesničkim večerima, knjižnicom bez zidova i drugim sadržajima. Tu su još i Dječji festival u sklopu kojeg će se održati pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u izvođenju pjesme „We Will Rock You“ u četvrtak od 17 sati.

Ove godine posjetiteljima se nudi nova dimenzija ugostiteljske ponude pod nazivom Funky food –CROATIAN STREET FOOD SPECIALTIES, koja će oduševiti sve posjetitelje na čak četiri lokacije u gradu kroz sve dane festivala od 10 ili 16 sati, ovisno o festivalskim programima.

Od 30. kolovoza do 2. rujna Požega će svakako postati epicentar dobrih vibracija, stoga svi zaljubljenici u dobru glazbu imaju sjajno rješenje za ovaj vikend. Ulaznice za koncerte Petra Graše i TBF-a su u prodaji i mogu se kupiti na više lokacija u Požegi, a bit će dostupne i na dane koncerata po pristupačnoj cijeni od 20 kuna. Ulazi na ostala događanja su besplatni.