Leteći odred pošteno do kraja u novoj pjesmi!
29. kolovoza 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Leteći odred pošteno do kraja u novoj pjesmi!

Iako je njihov zvuk oduvijek bio lagani pop rock, dečki iz Letećeg odreda su uvijek imali pjesme sa snažnim porukama. Tako je i sa zadnjim singlom „Pošteno do kraja“ u čijem su naslovu savršeno opisali ono čemu teže u životu i glazbenoj karijeri – poštenom načinu u svemu i do kraja, načinu kojemu bi trebao težiti svatko od nas.

Bez obzira na to što smo izloženi brojnim izazovima i pošteno nije možda najpopularnija metoda danas, od nje nikada ne treba odustati jer uvijek će postojati idealisti poput Letećeg odreda koji će nas podsjećati na nju.

Iako je nastala prije mnogo godina, tema ove pjesme je bezvremenska i pokazuje kako se stvari u društvu jako sporo mijenjaju, što je komentirao i sam autor Denis Dumančić„Pjesma je nastala prije nekih desetak godina, no u to vrijeme mislio sam da bi tekst mogao biti pretežak za nas i ono vrijeme, ali sam onda shvatio kako je upravo ovaj tekst svevremenski. Pjesma „Pošteno do kraja“ govori o tome kako su neke stvari teško popravljive, ali bez obzira na sve i u kakvom stanju i okruženju se nalazimo mislim da bi čovjek trebao ostati na svom putu i ako stvari ne mogu biti drugačije, neka onda barem pošteno fura svoje do kraja“.

Kada govori o planovima za budućnost što se tiče novih singlova, albuma i nastupa, rekao je da se ne opterećuju nekakvim datumima nego se vode osjećajem kada je pravo vrijeme za koju pjesmu. Što se nastupa tiče tu su se poveli za trendom koji je popularan u Hrvatskoj – rade kao gastarbajteri misleći na česte nastupe u Sloveniji.

Pjesma je nastala u suradnji s Fayom koji potpisuje tekst, za aranžman i produkciju je zaslužan Igor Ivanović, a autor glazbe je Denis Dumančić.