Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavili novi singl i video te najavili koncertnu promociju debitantskog albuma
17. ožujka 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavili novi singl i video te najavili koncertnu promociju debitantskog albuma

Sa svog hvaljenog i za Porina nominiranog albuma “Na putu”, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavljaju novi singl i videospot, a ovom glazbenom novosti ujedno najavljuju i svoj prvi zagrebački samostalni koncert! Nakon “Pelin i med”,  “Samo da ti si tu”, “Nauči me” i “Dobro je”, svoj naglasak dobiva pjesma “Zrno i pijesak”, koju autorski potpisuje Aljoša Šerić, dok je za izniman prateći videospot zaslužan cijenjeni hrvatski redatelj Radislav Jovanov Gonzo: vinkocemeras.lnk.to/zrnoipijesak

Pjesma “Zrno i pijesak” od samih početaka stvaranja izdanja je među favoritima samog benda te je bilo samo pitanje trenutka kada će je predstaviti i kao samostalni singl, zajedno s pratećim videospotom. O tome iskreno govori i Vinko Ćemeraš: “Ovo je jedna od onih pjesama na koju smo kliknuli na prvo slušanje! Veliko hvala Aljoši, osjećamo sreću i ponos kada je izvodimo” te se osvrće i na proces stvaranja videospota: “Čuli smo puno priča o Gonzu, i nismo mogli niti sanjati da ćemo sada i mi imati svoju priču s njim! Uživali smo na snimanju spota, osjetili smo koliko Gonzo ima iskustva i koliko je sve profesionalno, i htjeli smo dati sve najbolje od sebe. Ostali smo svoji, i nadam se da će i publika uživati u gledanju spota, kako smo i mi u samom snimanju.

Priču iza ideje videospota otkriva i sam redatelj, Radislav Jovanov Gonzo: “Ritam i aranžman pjesme odvukli su me na plantaže pamuka, prašnjava gradilišta… Naravno da u spotu samo asociramo, ne i doslovno bivamo na takvoj lokaciji, ali taj blues-gospel ugođaj i energiju sam htio imati u slici. Uz ovakvu dobru pjesmu, bilo mi je bitno prenijeti energiju, jednostavnost i uvjerljivost u slici. Hvala Vinku, bendu i ekipi spota.

Predstavljanje novog singla i videospota glazbena je vijest kojom Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli najavljuju i svoj zagrebački koncert, koji će za njih ujedno predstavljati i prvu samostalnu koncertnu promociju debitantskog albuma – 15. svibnja održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama. Ulaznice su dostupne u pretprodaji, po cijeni od 50 Kn, dok će na dan koncerta iznositi 70 Kn.

Protekla 2020. godina u mnogočemu je bila posebna za Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli, unatoč (ne)prilikama u kojima su se našli, zajedno s čitavim svijetom. U veljači prošle godine Vinko Ćemeraš je pobijedio u showu The Voice Hrvatska, zaokupio pažnju šire publike te hrabro zakoračio u samostalnu glazbenu karijeru. Publiku je oduševio izvedbom pjesme “Pelin i med“, što je potvrđeno i prestižnom nagradom Cesarica – Hit mjeseca ožujka, a nakon toga kreira bendovsku formaciju te svi zajedno pod producentskim vodstvom Srđana Sekulovića – Skansija započinju stvarati nove (autorske) pjesme!

Kruna tog marljivog rada je njihov album prvijenac “Na putu”, objavljen u listopadu prošle godine, u izdanju Universal Music Hrvatska, koji je osim u CD obliku i digitalno predstavljen i na vinilu. Album je ostavio pozitivne dojmove i među publikom i među glazbenom kritikom, dosegnuo Top listu najprodavanijih domaćih izdanja, te je Vinku Ćemerašu & Talvi Tuuli priskrbio i dvije nominacije za nagradu Porin! Naime, skupina je s albumom nominirana u kategoriji “Najbolji album rock glazbe” dok je sam bend ostvario i nominaciju u kategoriji “Novi izvođač godine“! Također, Vinko Ćemeraš je ostvario i nominacije za dvije medijski priznate nagrade, onu za “Zlatni studio” te za “Večernjakova ružu”.

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli nastavljaju hrabro koračati svojim glazbenim putem, autentični i iskreni u svom stvaralaštvu. Na krilima novopredstavljenog singla i videospota “Zrno i pijesak“, s nestrpljenjem iščekuju prvu koncertnu promociju albuma “Na putu”, koja će se održati 15. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Kako i sami kažu: “Teško je riječima opisati koliko jedva čekamo taj koncert; jednim dijelom jer već dugo priželjkujemo bilo kakav koncert, a drugim dijelom je će naš album prvijenac napokon dobiti promociju kakvu zaslužuje!“.

Uz novi singl i spot te koncertnu promociju albuma u Tvornici kulture, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli već sada mogu potvrditi i nastup 27. lipnja u pulskom Kaštelu.

Foto: Mare Milin