3. Rab Jazz Fest vraća se ovaj vikend u naručje omiljenog otoka
3. rujna 2018.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

3. Rab Jazz Fest vraća se ovaj vikend u naručje omiljenog otoka

Ovaj vikend gradom Rabom, jezgrom otočnih kulturnih zbivanja, mjestom susreta umjetnika i prolaznika, njegovim živopisnim kaletama i pjacetama razliti će se zvuci još jednog izdanja cijenjenog rapskog jazz festivala.

Treće izdanje Rab Jazz Festa ove godine trajat će čak četiri dana, od 6. do 9. rujna 2018., na nekoliko lokacija ovog prekrasnog pitoresknog otočnog mjesta. Umjetnički direktor festivala, Bruno Mičetić, treću godinu za redom uspijeva na festivalu ugostiti vrhunske jazz glazbenike, te svake godine podići festival stepenicu više. Čast otvaranja ovogodišnjeg izdanja, 6. rujna u 20:00 kod zvonika Sv. Ivana Evanđelista, pripala je prvoj dami hrvatskih šlagera, Gabi Novak i našem vrhunskom hrvatskom pijanistu Matiji Dediću. Kasnije iste večeri, na Trgu Municipium Arba po prvi put na Rab Jazz Festivalu nastupit će jedna od naših najimpresivnijih vokalistica, Ivana Kindl s bendom.

U petak, 7. rujna, u Parku Dorka pozornicu će podijeliti Jazziana Croatica, zagrebačkog bubnjara, udaraljkaša, skladatelja, slikara i pjesnika Borne Šercara, te fantastični sextet riječkog pijaniste, aranžera i skladatelja – Zvjezdana Ružića, dok nas u subotu očekuje gitaristički spektakl koji se ne propušta! Na Trgu Slobode – Pjaceti, 8. rujna, nastupit će Elvis Stanić, jedan od najboljih i najpoznatijih hrvatskih jazz gitarista, sa svojom Elvis Stanić Group, a za jednako lijepi nastavak ove rapske jazz priče pobrinut će se jedan od najvećih gitarističkih gypsy jazz virtuoza današnjice i učenik škole legendarnog Djanga Reinhardta – Stochelo Rosenberg. Na rapskom nastupu pridružit će mu se njegov mlađi brat, također virtuoz na gitari, Mozes Rosenberg, te naš Mate Matišić.

Završni koncert 3. Rab Jazz Festa održat će se u nedjelju, 9. rujna kada će u Vili Mahač, u čast najistaknutijeg hrvatskog vibrafonista i skladatelja Boška Petrovića, članovi njegovog trija – Primož Grašić i Mario Mavrin s Vidom Jamnikom kao sastav Jazz Continuo zasvirati Music of Boško Petrović. Večer će se nastaviti kod zvonika Sv. Ivana Evanđelista gdje će ovogodišnji Rab Jazz Fest ispratiti jedinstveni Ervin Baučić Blues Bend.

U šarolikom programu posjetitelji 3. Rab Jazz Festa imat će priliku uživati besplatno. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, glavni program festivala seli u prostor Kina Rab u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Rab. Sve servisne i programske novosti pozivamo Vas da pratite na službenoj Facebook stranici festivala.

Rab Jazz Fest program:

Četvrtak, 6.9.2018.
20h – Matija Dedić Trio & Gabi Novak (Sv. Ivan Evanđelista)
22h – Ivana Kindl (Trg Municipum Arba)

Petak, 7.9.2018.
20h – Jazziana Croatica (Park Dorka)
21:24h – Zvjezdan Ružić Sextet (Park Dorka)

Subota, 8.9.2018.
20h – Elvis Stanić Group (Trg Slobode – Pjaceta)
21:45h – Stochelo Rosenberg & Mozes Rosenberg feat. Mate Matišić (Ljetno kino)

Nedjelja, 9.9.2018.
20h – Jazz Continuo: Music of Boško Petrović (Vila Mihač)
21:45h Ervin Baučić Blues Band (Sv. Ivan Evanđelista)