Paul McCartney objavio novi album i najavio YouTube live stream koncerta iz New Yorka!
7. rujna 2018.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Paul McCartney objavio novi album i najavio YouTube live stream koncerta iz New Yorka!

Vežite pojaseve i pripremite se na veliko glazbeno putovanje! Paul McCartney u petak, 7. rujna predstavio je svoj najnoviji album „Egypt Station“ na kojem se nalazi 14 novih originalnih pjesama.

Što god o njemu mislili, moramo pokazati poštovanje. Prvo je, kao član benda The Beatles osvojio svijet, a zatim je nastavio s uspjesima u samostalnoj karijeri. Vlasnik je 18 nagrada Grammy, sudjelovao je u radu na 32 pjesme koje su se našle na prvom mjestu Billboard Hot 100 liste, a zbog njegovih nevjerojatnih doprinosa dodijeljena mu je i titula viteza. No, to i dalje nije dosta jer Paul McCartney još uvijek ima inspiracije i glazbenog elana.

Album „Egypt Station“ dolazi pet godina nakon njegovog zadnjeg albuma „NEW“. Zanimljiva informacija je i da je naslovnica albuma zapravo jedna od slika (istog naziva) koju je McCartney sam napravio i time pokazao svoj talent i za slikanje. Nije se ustručavao niti dati svoj komentar oko imena albuma: „Svidjelo mi se to ime jer svaka pjesma predstavlja određenu stanicu i sve pjesme su posložene na taj način. Ja to sve zamišljam kao da su stanice snova iz kojih proizlazi glazba.“

Cijeli album kao da predstavlja svojevrsni film o putovanju. Između prve pjesme s albuma, instrumentala naziva „Station I“, te zadnje, instrumental „Station II“, pjesme pokazuju kako McCartney opisuje određeno mjesto i trenutak prije transporta na sljedeću lokaciju. Stanice na putu, među ostalim, uključuju i svevremensku himnu u njegovom stilu („People Want Peace“), kao i akustične meditacije o njegovom životu danas (Happy With You). Uz do sad predstavljene pjesme „Fuh You“, „Come On To Me“ i „I Don’t Know“, vidimo da se radi o veoma zanimljivom putovanju kroz različite glazbene ere i lokacije. Album se snimao na potezu London – Los Angeles – Sussex. Produkciju potpisuje Greg Kurstin (Adele, Beck, Foo Fighters), osim jedne pjesme za čiju produkciju je zaslužan Ryan Tedder (OneRepublic).

Već su stigle i prve ocjene na album. Dok su The Telegraph i The Times albumu dali pet zvjezdica, Rolling Stone, Q Magazine i Mojo dali su mu četiri, a album je već proglašen albumom tjedna na BBC Radio 2.  Cijeli album dobit će svoju veliku globalnu premijeru uživo iz New Yorka, ove subote u dva ujutro po našem vremenu. McCartney planira imati promociju albuma uživo na svojem YouTube kanalu, a domaća publika ga može gledati uživo ili naknadno.

Fizičko izdanje će u prodaji biti dostupno kroz 10-ak dana.

Popis pjesama – „Egypt Station“:

 1. Opening Station
 2. I Don’t Know
 3. Come On To Me
 4. Happy With You
 5. Who Cares
 6. Fuh You
 7. Confidante
 8. People Want Peace
 9. Hand In Hand
 10. Dominoes
 11. Back In Brazil
 12. Do It Now
 13. Caesar Rock
 14. Despite Repeated Warnings
 15. Station II
 16. Hunt You Down/ Naked / C-Link