U petak otvorenje 20. sezone kluba Sax!
11. rujna 2018.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

U petak otvorenje 20. sezone kluba Sax!

Poznati zagrebački klub s već 19 godina dugom tradicijom live koncerata jedan je od najdugovječnijih zagrebačkih klubova.

I za nadolazeću sezonu klub najavljuje nastupe sjajnih glazbenika i raznovrstan tjedni program pa nas tako i u jubilarnoj 20. sezoni očekuju vrhunski koncerti te brojna iznenađenja.  Klub radi šest dana u tjednu, a rijetki se klubovi u Hrvatskoj mogu pohvaliti tako dugom i kontinuiranom tradicijom live svirki kao ova, sada već kultna, oaza nemira i vrhunske glazbe uživo u samom centru Zagreba.

U proteklih devetnaest sezona neprekinutog i uspješnog djelovanja klub Sax! ugostio je mnoga poznata imena hrvatske glazbene scene, evo samo nekih od njih: Arsen Dedić, Parni Valjak, Massimo, Psihomodo Pop, Matija Dedić, Gabi Novak, Zabranjeno pušenje, Pips, Chips & Videoclips, Urban & 4, Jacques Houdek, Ivana Kindl, Jinx, Goran Bare & Majke, Rambo Amadeus, Dado Topić, Zdenka Kovačićek, TBF, Silente, Opća opasnost, Detour, Libar, Miro Ungar, Elvis Stanić, Igor Geržina, Plava trava zaborava, Stjepan Jimmy Stanić, Neno Belan, Natali Dizdar te mnogi drugi.

Kries ponovno dva dana u Zagrebu!

Posebno valja istaknuti kontinuiranu prezentaciju hrvatskog glazbenog stvaralaštva kroz tematske programe koji se odvijaju tijekom tjedna pa će tako i ove godine klub nastaviti sa svojim stalnim glazbenim ciklusima. ”Novi hrvatski jazz’‘ najdugovječniji je jazz program u gradu kojem je ovo sada također već 20. sezona, a čiji je pokrovitelj Grad Zagreb. Uz potporu HUZIP-a nastavlja se i ciklus ‘‘Kreativni glazbeni kolektiv” koji se održava četvrtkom, a čiji cilj je potaknuti mlade i kreativne glazbene autore i izvođače te im omogućiti kompletnu tehničku, scensku i medijsku podršku.

Kako bi večeri u Saxu bile što raznolikije i bogatije, klub se pobrinuo da i ljubitelji zborskog pjevanja dođu na svoje pa se tako povremeno održavaju i prigodni koncerti zborova i njihovih prijatelja.

#DupliAlen i #sax20! Alen Vitasović slavi 25 godina karijere!

Tjedni program #cooganje i ove godine nastavlja tradiciju jednog od najpopularnijih događanja petkom u gradu, a subote su rezervirane za rock večeri i koncerte renomiranih izvođača iz Hrvatske i regije.

Program “Skeptici u pubu” neformalno je druženje znanstvenika, skeptika, humanista, sekularista i svih drugih ljudi koji vole znanost i cijene kritičko razmišljanje. Cilj programa je da se kroz zabavu promiče znanstveni skepticizam, znanstveni pristup i racionalnost, a klub Sax! jednom mjesečno domaćin je ovog događanja.

Dječaci rasprodali Sax! za sat i pol vremena!

Od prošle sezone u Saxu se jednom mjesečno, utorkom, uspješno održava humanitarni talk show “Ženska priča”  u sklopu kojeg stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić jednom mjesečno ugošćuje poznata ženska lica i u razgovoru predstavlja njihove inspirativne priče.

Klub je domaćin i urnebesnim stand-up predstavama u izvedbi neobične petorke koja se skriva iza naziva Lajnap i koja je poharala hrvatsku stand-up scenu. Nakon ljetnog odmora, Lajnapovci se vraćaju pod svjetla reflektora i donose nove fore i nastupe koje do sada niste imali priliku vidjeti.

Foto: Roberto Pavić