Elemental pripremaju XOXO session za Akustiku u Rockmarku
6. listopada 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Elemental pripremaju XOXO session za Akustiku u Rockmarku

Nakon otvorenja nove sezone akusticiranja u Rockmarku i koncerta Luce, program se nastavlja i u sljedećim tjednima i mjesecima te je otkriveno nekoliko sljedećih koncerata.

Boris Štok će u Rockmarku u utorak 16. listopada predstaviti svoj prvi samostalan album i najaviti veliki zagrebački koncert planiran 26. istog mjeseca u Tvornici kulture. U rock knjižaru dolazi kako bi akustično izveo nekoliko pjesama i družio se s fanovima koji će imati prilike “Ispod kože” i ulaznice za koncert u Tvornici kupiti po povoljnijim cijenama.

23. listopada u Rockmark dolazi zagrebački electro-pop duo Cubies koji je novo ime domaće glazbene scene, a do sada su se publici predstavili kroz dva interesantna singla i videospota – “Ti je ne voliš” i “Kada bi svi”.

“Budući da su nam za uho zapeli već s ovim pjesmama, a u ladici imaju još autorskog materijala, pojurili smo čim prije ih ugostiti na našoj malenoj pozornici Rockmarka!”, kažu organizatori.  Juraj i Zrinka Majstorović, aka JJ & ZIMA, tako će u akustičnijem izdanju nastupiti na Akustici u utorak, 23. listopada u 19 sati, a za tada pripremaju još glazbenih noviteta!

Domaća kantautorska scena odnedavno je bogatija za još jedno interesantno glazbeno ime – riječ je o mladoj i talentiranoj glazbenici Nini Bajsić.

“Njen rad smo zamijetili kroz vintage-folk singl “About Johnny”, a zatim smo primijetili i kako se nalazi na popisu izvođača na nekoliko događanja koje cijenimo i pratimo (hint: Indirekt festival, Iskopčani petak Radio Studenta), i ubrzo se javili kako bi imali priliku ugostiti je na našoj malenoj pozornici Rockmarka, u sklopu nove sezone Akustike”, ističu organizatori Akustike.
Nina živi, radi i studira dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Osim što je glazbenica, autorica je nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio drama, a na Akustiku u Rockmark dolazi u utorak 13. studenog od 19 sati.

A 4. prosinca u Rockmark stiže skupina Elemental koja ove godine obilježava 20 godina postojanja s toga ne čudi da za svoje poklonike pripremaju čitav niz iznenađenja! Vrhunac proslave ove jubilarne brojke dogodit će se 14. i 15. prosinca dvodnevnim koncertnim spektaklom “XOXO” u zagrebačkoj Tvornici kulture. Kao uvertira za ova dva slavljenička koncerta, dogodit će se i njihovo akusticiranje u Rockmarku!

“U utorak, 4. prosinca, imat ćemo priliku ponovno ih ugostiti na našoj malenoj pozornici, kada će nam prirediti specijalni Akustika: Elemental XOXO Session! I još pokoje iznenađenje, ali o tom potom. Zasada toliko. Mi jedva čekamo, a vi?”, poručuju organizatori.

Ovaj koncert odvija se u suradnji s Loas Angeles Agency, a na njemu će promovirati i potpuno novi singl “Nešto dobro”.

Medijski pokrovitelj i ove sezone Akustike u Rockmarku je Music Box.

Foto: Kristijan Smok