Otvoren 28. festival Jazz.hr/Jesen u Kontesi!
18. listopada 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Otvoren 28. festival Jazz.hr/Jesen u Kontesi!

Koncertom u Jazz & Cabaret clubu Kontesa, koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, “Samo Šalamon Bassless feat Howard Levy” u srijedu, 17. listopada otvorio je 28. festival Jazz.hr/Jesen.

Svojim sjajnim muziciranjem trio je oduševio publiku i time najavio odličan program koji nas očekuje u narednim danima jesenskog festivala. Nakon koncerta publika je uživala u jam sessionu Šimuna Matišića i Joea Kaplowitza. Trio koji čine afirmirani glazbenici Šimun Matišić za kojeg kažu da je nasljednik legendarnog Boška Petrović te sjajan Joe Kaplowitz i Ivar Križić, nakon svakog festivalskog koncerta dodatno će podizati atmosferu u Kontesi.

U sljedećim danima očekuju nas koncerti Jef Neve Trio, Marcin Wasilewski Trio, Zoran Majstorović Trio s posebnim gostom Joeom Lockeom, a festival će zatvoriti Ambrose Akinmusire Quartet čiji je koncert već danima rasprodan. U suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži i Muzičkom akademijom u Zagrebu, organizirana je jazz radionica s jednim od najboljih jazz trubača svijeta, Ambrose Akinmusire. Radionica će biti održana 22.10.2018. s početkom u 11 sati u prostoru Muzičke akademije u Zagrebu. Ulaz je slobodan.

Uoči samog otvorenja festivala, u Jazz & Cabaret clubu Kontesa predstavljen je program festivala Jazz.hr/Proljeće 2019., najavljeni su koncerti iz nadolazećeg ciklusa te suradnja s Muzičkim biennalom Zagreb. Kako je istaknuo umjetnički ravnatelj festivala Davor Hrvoj, sve zaljubljenike u jazz očekuje sjajna proljetna sezona, a svi neafirmirani jazzisti, solisti i bendovi moći će se prijaviti na natječaj koji će biti otvoren početkom travnja te svoje talente pokazati na tradicionalnom koncertu “Nove nade Marjan Marjanović” u sklopu festivala Jazz.hr/Proljeće 2019. Izvršna producentica festivala, Mirna Gott, dodala je kako je izuzetno zadovoljna ovogodišnjim festivalom i odazivom publike te najavila suradnju s Muzičkim biennalom Zagreb koja će jazzu omogućiti da kroči u slobodnije glazbene vode, a MBZ-u dati dodatnu raznolikost u bogatom programu koji nas očekuje u travnju sljedeće godine.

Festival, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, počeo je 17.10. i završava 21.10.2018. Svi koncerti održavaju se u Jazz & cabaret clubu Kontesa s početkom u 21h.

Ulaznice za koncerte po cijeni od 30, 70 i 150 HRK mogu se kupiti na www.ulaznice.hr , na svim prodajnim mjestima sustava ulaznice.hr te na prodajnim mjestima kazališta Komedija.