“Kuća bez krova” – novi album Mile Kekina u prodaji!
19. listopada 2018.
Music Box (10005 Članci)
Podijeli

“Kuća bez krova” – novi album Mile Kekina u prodaji!

Dvije godine intenzivnog rada Mile Kekina, rezultiralo je albumom na kojem se nalazi 10 pomno biranih i vrhunski odsviranih pjesama. Autorski i dijelom autobiografski album nastao je pod palicom jednog od najboljih domaćih producenata Denisa Mujadžića Denykena.

Već je prvi singl „Reno 4“ dao naslutiti da će se ovaj album žanrovski uvelike razlikovati od materijala koji Mile Kekin inače izvodi na rock koncertima svog matičnog benda Hladno pivo. Pjesma „Reno 4“ nekoliko je mjeseci bila na tronu kao najslušaniji singl u Hrvatskoj, a struka joj je dala priznanje nominiravši je prošle godine za Glazbenu nagradu Porin i to u najatraktivnijoj kategoriji – onoj za pjesmu godine!

Uslijedio je „Atlas“  , zatim „Takav par“ čiji će spot biti predstavljen u ponedjeljak 22. 10., ali najveću pažnju dobila je suradnja s Bajagom u pjesmi „Atlantida“ za koju Mile kaže da je to pjesma o „nama iz plemena Azri“.

Svoj novi solo album najbolje je opisao sâm Mile Kekin:

„Album Kuća bez krova  zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene. Soundtrack filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rockerskog garda. Počinje naslovnom Kućom bez krova u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom Atlantida, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao – na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto “dobronamjerno, primjereno i pozitivno”, a želja mi je da takve emocije stignu i do publike.“

Prije nekoliko dana, Mile je najavio i svoj prvi solo koncert koji će se održati u Vintage Industrial Baru, u četvrtak 29. 11. Sudeći po odazivu na Facebook eventu, interes je već sada ogroman, a s obzirom na ograničeni broj ulaznica, očekuje se da će se tražiti karta više.

Ulaznice za koncert Mile Kekina su u prodaji putem sustava Eventim i na svim njihovim prodajnim mjestima.

Članovi Milinog benda s kojima će zasvirati u Vintage Industrial Baru 29. 10. su:
Danko Krznarić – gitare i klavijature, perkusije i prateći vokali
Marko Bregant – gitare i prateći vokali
Andrija Lazo – harmonika i prateći vokali
Neven Jurić – Bas gitara i  prateći vokali
Matko Gaće – bubnjevi bez pratećih vokala

Početkom 11. mjeseca album „Kuća bez krova“ izlazi i na vinilu, a za sve fanove koji su jedva dočekali ovaj dan, bit će organizirano druženje i potpisivanje CD-a i vinila. O mjestu i datumu, više uskoro…

Donosimo i popis pjesama s albuma:

  1. Kuća bez krova
  2. Beton
  3. Reno 4
  4. Konj
  5. Atlas
  6. Samo moja
  7. Takav par
  8. Tijana (U gluho doba)
  9. Zbogom tjeskobo
  10. Atlantida (feat. Bajaga)

Foto: Marta Stupin