Marko Louis krajem studenog u Tvornici kulture s upravo objavljenim albumom “Euridika”!
19. listopada 2018.
Nikola Knežević (2403 Članci)
Podijeli

Marko Louis krajem studenog u Tvornici kulture s upravo objavljenim albumom “Euridika”!

Na svojoj službenoj Facebook stranici jedan od najperspektivnijih novih glazbenika u regiji, Marko Louis, najavio je konačno i pohod na Tvornicu kulture.

Ovo će biti njegov prvi zagrebački i hrvatski koncert, tako da će kultna Tvornica kulture ugostiti još jedno jako regionalno glazbeno ime. 29. studenog Marko Louis u Zagreb dovodi “Euridiku”, novi studijski album koji je objavljen 17. listopada.

Informacije o ulaznicama stižu uskoro, a do tada ćemo samo spomenuti kako je ovaj nastup ostvarenje sna za Marka Louisa, baš kao što je i napisao na svojoj Facebook stranici. Zanimljivo, ovo nije prvo njegovo glazbeno gostovanje u Zagrebu jer je već nastupio s Božom Vrećom u Lisinskom, ali će biti njegov prvi solo koncert.

Marko Louis je objavio svoj treći solo album pod nazivom “EURIDIKA” za izdavačku kuću Lampshade media. Poslije albuma “SHINE ON ME” koji je objavio 2015. godine i albuma “BESKRAJ” koji je prošle godine osvojio mnoga srca, Marko Louis poslije samo godinu i pol dana prezentirao svoje nove pjesme i svoju EURIDIKU. Novi album sadrži 12 pjesama među kojima su tri dueta. Publika je već ovog ljeta imala priliku čuti dvije nove pjesme koje su se našle na novom albumu i to su naslovna “EURIDIK” i singl “KAD JE NOĆ”. Kao što smo do sada primijetili Marko voli surađivati s drugim umjetnicima, tako da i ova ploča nije mogla proći bez lijepi dueta kao što su pjesma “SANJAO SAM” s autentičnim Božom Vrećom, kompozicija “IDI” s mladom sarajevskom grupom Helem Nejse i duet s Markovom sestrom Majom u pjesmi “SVET JE TVOJ”.

 “Već duže vrijeme Maja i ja želimo snimiti zajedničku pjesmu. Drago mi je da se to konačno dogodilo na ovom albumu. Jedva čekam podijeliti novi album sa svima i da uživo pjevam nove pjesme na koncertima”, rekao je Marko Louis.

Za naslovnu sliku albuma koja je inspirirana grčkom mitološkom tragedijom Euridika, zaslužna je mlada umjetnica Katarina Baćević iz Niša s kojom Marko prvi put surađuje. Pokraj novog albuma, Marko je objavio datume nastavka regionalne turneje, gdje će osim u Zagrebu nastupiti i u Novom Sadu u Firchie Studiju 9.11., zatim 23. istog mjeseca u Sarajevu u amfiteatru Doma Mladih, 30. studenog u Ljubljani u Kinu Šiška i kao šlag na torti, 13. prosinca u Beogradu u Domu Omladine.

Marko Louis i Lampshade Media planiraju do kraja godine objaviti ovaj album i na vinil ploči.

Foto: Ivan Miladinović