Jedna od najzanimljivijih hrvatskih grupa, Chui, najavila dolazak u Sax!
20. listopada 2018.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Jedna od najzanimljivijih hrvatskih grupa, Chui, najavila dolazak u Sax!

Chui, fantastičan, nagrađivani zagrebački jazz/rock fusion bend, dolazi u klub Sax u subotu, 8. prosinca.

Stelovit uspjeh Chuia jedna je od uistinu rijetkih pojava na ovdašnjoj glazbenoj sceni. Izvanredan, moderan i futuristički pristup jazzu s izraženim utjecajima rocka, funka, drum’n’bassa i elektronske plesne glazbe osigurao im je proteklih sezona jednoglasnu podršku publike i medija. Dva posljednja albuma, “Third Sun From The Stone” iz 2015. i izdanje snimljeno s Jazz orkestrom Hrvatske Radiotelevizije, “Chui ovu glazbu”, donijeli su im više od deset titula izdanja godine na različitim top listama te dva Porina.

Uz nastupe na prestižnim manifestacijama poput Kaunas Biennalla, Zagreb Vip Jazz Festivala, Liburnia Jazz Festivala, ZEZ festivala i Žedno Uho Festivala Chui su otvarali za izvođače kao što su Medeski Scofield Martin & Wood, Etienne Mbappé & Su La Take, DKV Trio Hamid Drake te Ken Vandermark & Kent Kessler. Posebno su istaknute i njihove glazbene suradnje poput izuzetno uspješnog singla “Tebi putujem” s Josipom Lisac i pjesme “Pogledaj” napravljene s Borisom Štokom.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna u pretprodaji se mogu kupiti na blagajni kluba, dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 70 kuna.

Oznake 2018, chui, koncert, najava, sax