Ariana Grande najavila svjetsku turneju! Stiže i u Europu!
27. listopada 2018.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Ariana Grande najavila svjetsku turneju! Stiže i u Europu!

Multiplatinasta pjevačica Ariana Grande najavila je prvi dio “The Sweetener World Toura” koji kreće s američkog kontinenta.

Turneju producira Live Nation, a prvi dio se održava u Sjevernoj Americi. Sve počinje 18. ožujka iz Albanyja i traje do 18. lipnja kad će nastupiti u Madison Square Gardenu. Nakon toga će krenuti i prema drugim stranama svijeta, uključujući i Europu za koju još očekujemo potvrde datuma.

Ariana Grande se nedavno vratila nakon kraće diskografske stanke s novim, četvrtim, studijskim albumom „Sweetener“. Osim Ariane, na albumu se pojavljuju i Nicki Minaj, Pharrell Williams, te Missy Eliot.

Ariana Grande svoju je glazbenu karijeru započela na Broadwayu u mjuziklu „13“, a svjetsku slavu postigla je u seriji „Victorious“. Svoj debi album, „Yours Truly“ predstavila je 2013. godine, a vodeći singl „My Way“ ubrzo je osvojio glazbene ljestvice i smjestio se na prvo mjesto Billboard Top 200 liste.

Slične uspjehe ponovila je i s dva sljedeća albuma – “My Everything” iz 2014. i “Dangerous Woman” iz 2016. Oba albuma ponovila su velike uspjehe i smjestile je u svjetski glazbeni vrh. Zbog veoma širokog vokalnog rasporna uspoređivali su je i s Mariah Carey, a jednom je prilikom rekla i kako se radi o njezinom uzoru: „Obožavam Mariah Carey. Ona je moja omiljena osoba na svijetu. Što se tiče mojih vokalnih uzora, ona je definitivno na prvom mjestu.“

Foto: Dave Meyers