IZVJEŠĆE: Jojo Mayer & Nerve u Boogaloo-u – ako netko zna, on zna!
28. listopada 2018.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Jojo Mayer & Nerve u Boogaloo-u – ako netko zna, on zna!

Jojo Mayer je ponovno pokazao ono što glazba jest. Izbrisao je sve granice, ponudio nam ono što svi zaista i osjećamo i pretočio to u glazbeni izraz lako razumljiv i najvećem laiku. Pretencioznost je tu, savršenstvo izvedbe također, ali samo najveći mogu to upakirati tako da izgleda bezazleno, što nikako nije.

Teško i dugo smo se okupljali dok se na kraju prostor nije napola napunio i stvorio dovoljnu masu da započne predgrupa. No!Mozart je s razlogom izabran za predgrupu i može se vidjeti zašto, ali netko treba reći dečkima da se odluče. Je li to garažni rock, psihodelija ili minimalizam koji ih iz prikazanog jako fascinira, ali ima tu puno posla. Nedosljednost i nezaokruženost vizije je najveći manjak ovog benda, ali svaka pohvala za trud i hrabrost da stanu na pozornicu prije jednog od najvećih.

Moram priznati da sam očekivala veću kritičnu masu na ovom koncertu, ali zapravo publika je bila stvarni pokazatelj stanja. Svi oni hipsteri koji misle da su uhvatili ”boga za muda” trebaju se posramiti što nisu vidjeli pionira i čuli njegovu glazbu iz čega je potekao svaki party na kojem su bili. Lakoća izvedbe, glazbena i tehnička savršenost, a tek način sviranja i odnosa prema prisutnima. Ovo je ono što se dogodi kada pred sobom imate profesionalca koji se iz dana u dan usavršuje i ne mari za tri retka dobre ili loše kritike.

Počeo je sâm, neshvaćen i odbijen od većine, okupio je oko sebe istomišljenike, od načina interpretacije glazbe napravio nešto što se svima motalo po glavi, ali nisu se usudili, probio je put za sve one koji će doći i slijediti ono što danas smatramo normalnim i općeprihvaćenim.

Jojo Mayer je još jednom pokazao što znači biti dobar glazbenik, što znači iskustvo sviranja pred publikom, što znači poniznost i i što znači veliki i dugotrajni rad na sebi. I, naravno, kako se radi dobar party. I mi smo lagano krenuli njegovim stopama, ima par primjera live nastupa DJ-a i instrumentalista u našim klubovima; moram reći, dobar početak i nadam se da će tako i nastaviti. Nema tu puno filozofije, iskoristite tehnologiju najbolje što možete i time istaknite svoje glazbeno umijeće koje ste stekli tijekom godina, jednostavno je.

Jojo Mayer & Nerve su napisali odličan početak, na nama je da slijedimo upute i stvaramo dalje.