Mixed Up Mary predstavljaju svoj debi album uživo u KSET-u
30. listopada 2018.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Mixed Up Mary predstavljaju svoj debi album uživo u KSET-u

Album “Umolomni” objavljen je 5. listopada ove godine, pod okriljem diskografske kuće Universal Music Hrvatska te je dostupan u CD shopovima i putem digitalnih glazbenih platformi.

Kao najavni singl albuma predstavljena je naslovna pjesma “Umolomni” zajedno s emotivnim videospotom, u kojem  glavne i jedine uloge nose glavni akteri Mixed Up Mary skupine, muzičari i supružnici Ana i Konrad Lovrenčić:

Ubrzo po objavi objavi albuma, uslijedile su i vrlo pozitivne glazbene kritike, pa se u osvrtima domaće struke pronalaze rečenice poput “njihov debi album ostavlja vrlo dobar dojam” (Dubravko Jagatić, Nacional), kao i “…jasno je da je ovo jedno od zanimljivijih izdanja ove godine jer su se Mixed Up Mary poigrali mnogim nestandardnim pop elementima” (Siniša Miklaužić, Muzika.hr). I sami naslovi pojedinih osvrta ističu kvalitetu izdanja, pa su ukrašeni epitetima kako je ovaj album “obavezna pop lektira” (Marko Podrug, Ravno do dna) te slikovite usporedbe “…kao madeleinesi Marcela Prousta” (Nikola Knežević, Music-Box.hr).

Svoj noir-pop autorski rad skupina Mixed Up Mary predstavila je u lipnju 2015., samostalnom objavom EP izdanja “Rano je za sutra”, a ove su godine objavili i album prvijenac, naslova “Umolomni”. Album donosi 11 autorskih pjesama, prožetih slikovitom lirikom i emotivnom glazbom Ane Lovrenčić, umotanih u produkciju Konrada Lovrenčića i odsviranih uz pomoć glazbenika koji su također dio ove priče – članovi benda Elemental, Davor Zanoški i Erol Zejnilović te Silvio Bočić, pratnja Darka Rundeka i član benda Mangroove.

Zagrebačku promociju ovog hvaljenog albuma prvijenca slušamo 6. prosinca u KSET-u. Ulaznice su već dostupne u pretprodaji, po cijeni od 30 Kn, a mogu se kupiti u KSET-u i u Dirty Old Shopu. Na dan koncerta, cijena ulaznice će biti 40 Kn.