Shane O’Fearghail i Milan Kosanović prva imena Exposure Music Festivala
1. studenoga 2018.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Shane O’Fearghail i Milan Kosanović prva imena Exposure Music Festivala

Exposure music festival interaktivni je showcase festival koji okuplja najbolje od međunarodne  kantautorske scene, a nadolazeće sedmo izdanje EMF-a održat će se 14. i 15. lipnja 2019. godine na Ranchu Kurilovec, prekrasnoj lokaciji u neposrednoj blizini Velike Gorice.

Zahvaljujući suradnji s partnerskim festivalima, Shane O’Fearghail i Milan Kosanović prvi su najavljeni kantautori koji će iduće godine zasvirati na festivalu.

Shane O’Fearghail poznati je irski kantautor iz Dublina, s trenutnom adresom u Beču. Već je imao priliku predstaviti se na EMF-u, a iduće godine na Ranch Kurilovec dolazi kao pobjednik s partnerskog festivala. Zahvaljujući partnerstvu sa Sofia singer songwriter festivalom otvorila su mu se vrata za još jedan nastup na EMF, ovoga puta sa svojim pratećim bendom The Host. Shane je do sada izdao tri studijska albuma, njegov stil s lakoćom ulazi u irski indie folk, a ljubitelji glazbe povezuju ga s imenima poput REM, Crowded House, Rufus Wainwright III ili Ron Sexsmit.
Na pozornici je uvijek pun energije i u stalnom kontaktu s publikom. Irska glazba Shaneova je prva ljubav te se svatko tko se nađe u publici osjeća kao u nekom dobrom pravom irskom pubu. Organizatori EMF-a s oduševljenjem najavljuju njegovo gostovanje: “Pošto je teško uloviti njegov slobodan termin, jako nam je drago nam što će ove godine Shane O’Fearghail & The Host nastupiti u Velikoj Gorici.”

Milan Kosanović kantautor je iz Kljajićeva kraj Sombora u Srbiji. Glazbom se bavi prvenstveno iz ljubavi, a njegove pjesme bi mogle oduševiti ambiciozne kolege autore, ali i zadovoljiti i poprilično zahtjevne slušatelje. Zahvaljujući pobjedi na ovogodišnjem novosadskom TAKT festivalu, kao jednu od nagrada dobio je i nastup na sedmom izdanju Exposure music festivala.  TAKT festival, punim imenom Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje, još je jedan festival koji, sa zajedničkim ciljem promoviranja autorske, akustične glazbe mladih izvođača uspješno surađuje i “razmjenjuje glazbene talente” s velikogoričkim Exposureom.

Od milja nazvan “Glazbeni Stonehenge”, prvi hrvatski open air singer songwriter festival, mjesto je povezivanja onog najboljeg na međunarodnoj kantautorskoj glazbenoj sceni. Na predivnoj lokaciji, ispod zvjezdanog neba i okruženi prirodom nastupi se odvijaju na osam manjih pozornica posloženih u krug. Osim što je glavna pozornica EMF-a zapravo sastavljena od 8 manjih, posebnost festivala je i to što se publika nalazi u središtu kruga, a glavni festivalski program odvija na način da svaki izvođač izmjenično izvodi po jednu pjesmu, nakon koje nastup preuzima izvođač na sljedećoj pozornici i tako u krug dok svaki izvođač ne odsvira ukupno 5 autorskih skladbi. Zabava i druženje nastavlja se uz nastupe popularnih izvođača na zasebnoj pozornici odvojenoj od kruga, razne radionice te uz DJ-a koji do ranih jutarnjih sati publiku zabavlja u prostorijama Rancha Kurilovec.

Exposure Music Festival poziva kantautore da zakorače na pozornicu glazbenog kruga!

Uz izvođače koji će nastupiti na poziv organizatora te izvođače, poput Shanea O’Fearghaila i Milana Kosanovića, koji će se na EMF predstaviti zahvaljujući suradnji s partnerskim festivalima, EMF je otvorio vrata i svim zainteresiranim kantautorima i kantautoricama koji bi željeli postati dio ovog jedinstvenog glazbenog kruga. Sve što je potrebno, osim posjedovanja autorskih pjesma, je prijaviti se na EMF natječaj koji je otvoren do 24. veljače 2019.

Foto: Nikola Knežević