Darko Rundek gost bendu Letu štuke na zagrebačkom koncertu
14. studenoga 2018.
Music Box (8344 Članci)
Podijeli

Darko Rundek gost bendu Letu štuke na zagrebačkom koncertu

Dugoočekivani četvrti studijski album ‘Topla voda’ (Menart)  bit će u prodaji, po promotivno cijeni, u subotu 17.11. i to u zagrebačkom Velikom pogonu Tvornice kulture, gdje popularnu bosanskohercegovačku grupu Letu štuke, čeka koncertna promocija. Album će u službenoj prodaji biti od ponedjeljka 19.11. 

Štuke koncertnu promociju albuma nastavljaju 30.11. u Ljubljani u Orto baru, 22.12. u Domu omladine u Beogradu, a u prvoj polovici 2019. u planu je i koncert u Sarajevu.

Album nam donosi devet novih skladbi iz pera Dine Šarana u kojima se, kako i sam autor ističe, isprepliću društveno angažirane teme s onim ljubavnima, koje nose nova iskustva i nove impresije što pridonosi i njegovoj raznolikosti u zvučnoj kombinaciji analogije i elektronike. Budući da inspiraciju pronalazi u svom životu, sve što se događa oko njega Šaran pokušava ljudima prezentirati bez neke banalnosti za koju smatra da je ionako danas ima previše. Publika se već imala prilike upoznati s uvodnim singlovima ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’, ‘Bočice’ i najnovijim, satiričnom poskočicom, ‘Zemlja gori’ u suradnji s Dubiozom kolektiv iza čijeg aranžmana stoji Brano Jakubović. Za preostale aranžmane i produkciju albuma zadužen je bio Bojan Ahac, novo ime u kreativnom timu grupe.

Sudeći prema prvim izlaznim recenzijama možemo zaključiti kako je album ‘Topla voda’ dosljedan nasljednik prethodnika ‘Letu štuke’ (2005.), ‘Proteini i ugljikohidrati’ (2008.) i ‘Brojevi računa’ (2011.) s kojim će, ne sumnjamo, još više učvrstiti svoj kultni status u regiji:

Štukama će se u Tvornici pridružiti i Darko Rundek i Igor Pavlica na trubi, a publiku očekuju i izvedbe nekih skladbi u akustičnoj formi što do sada nije bio slučaj kod Štuka.

Vrata Tvornice se otvaraju u 20h, a službeni početak koncerta najavljuje se u 21h. Karte po cijeni od 95kn možete nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima:

– Ticketshop.hr
– Dirty Old Shop (Tratinska 18)
– Rockmark (Berislavićeva 13)
– Dallas Records (Paromlinska 49/1)
– Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2A)

Foto: Tarik Zahirović