Grupa Paraf u karantenskim uvjetima složila specijalni mashup “Misli”
3. svibnja 2020.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Grupa Paraf u karantenskim uvjetima složila specijalni mashup “Misli”

Globalna izolacija je i refleksivna inspiracija. Upravo stoga je grupa Paraf u karantenskim uvjetima složila specijalni mashup “Misli”.

Posrijedi je nova verzija spojenih pjesama “Zlatno doba” s albuma Zastave i “Metalci”, bonus-skladbe s prošlogodišnje obljetničke vinilne verzije toga albuma. “Misli” su se rojile na Kvarneru tijekom zabrane izlaska, a osim članova Parafa, u snimanju toga jedinstvenog audio i videozapisa sudjelovali su i njihovi prijatelji.

Paraf i prijatelji na taj su način pjesme stare 35 godina transformirali u zvukovnicu novog doba, doba u kome su visoko podignuta ograničenja. Upravo stoga, ovo je svojevrsni off-projekt Parafa, nastao u specifičnim produkcijskim uvjetima i namijenjen je ponajprije njihovom fanovima koji su ih podržali na lanjskim i ovogodišnjim koncertima.

“Misli” su, zapravo, PARAFraza izvornih ideja s albuma Zastave koja je primjerena vremenu koje nas neumitno mijenja.

Video spot “Misli” zajedno su režirali Zdravko Čabrijan i Deni Šesnić (koji je zaslužan i za snimanje te montažu), a iza kamera su bili Martino Šesnić i Goran Šafarek.

Ovaj jedinstveni audio i video zapis, zajedničkim snagama su realizirali Paraf i prijatelji, a oni su: Pavica Čabrijan, Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Deni Šesnić, Mario Hrabrić, Alen Tibljaš, Martino Šesnić, Darko Dujmović, Davor Dujmović, Anton Katunar, Petar Dolinšek, Max Dolinšek.