“TourDetour” – novi album grupe Detour
2. prosinca 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

“TourDetour” – novi album grupe Detour

Dvije godine od njihova posljednjeg hvaljenog izdanja “10”, miljenici publike Detour izdaju peti studijski album “TourDetour”.

Deset pjesama u njihovoj već prepoznatljivoj eklektičnoj maniri autorski potpisuje frontman benda Nenad Borgudan. Uz Porinom nagrađenu pjesmu godine i najbolju izvedbu grupe s vokalnom “Zaljubila sam se” i za Porin nominiranu “Biram”, na albumu se nalaze hitovi s prvih mjesta radijskih top ljestvica kao što su “Bez tebe” i “Vikend” te najnoviji singl “Skrivena” kojeg zasigurno čeka slična uspješna budućnost, ali i pet još neobjavljenih pjesama.

“Ima albuma možda najbolje opisuje taj naš eklektični izričaj. TourDetour je svojevrsna suprotnost, ako je Detour obilazak, onda je TourDetour neko poništavanje obilaska tj. jedna nemoguća, a opet moguća konstrukcija. Tako je i izbor pjesama na albumu jedan raznolik, a opet skladan spoj glazbe. Ali, onako generalno gledajući to je presjek onoga što smo radili posljednjih nekoliko godina i izrazito sam ponosan na njega” – rekao je Nenad Borgudan.

Fotografiju s covera potpisuje naša slavna fotografkinja Mare Milin, a za dizajn albuma zadužen je Dario Iričanin.

Album je izašao baš na vrijeme uoči njegove velike promocije u Domu sportova 8. prosinca. Na velikom koncertnom spektaklu vizualno i scenaristički pripremljenom kao jedno uzbudljivo dvosatno putovanje, uz podršku visoke produkcije, veseloj petorci pridružit će se i nekoliko gostiju, mogli bi reći sama krema domaće urbane pop scene. Uz drage prijatelje i kolege Aljošu i Tonku iz grupe Pavel, od gostiju su pozvani grupa Headoneast čiji je član i autor Aleksandar Ljiljak poznat još iz doba djelovanja u grupi Yammat, a vjerujemo kako će posebnu pažnju te večeri pobuditi i gostovanje grupe Nipplepeople.

Prije izlaska Detoura zagrebačka publika će kroz polusatni koncertni nastup imati priliku upoznati beogradsku grupu Ničim izazvan koja već nekoliko godina drži vrhove pozicija radijskog etera u susjedstvu. Njihove skladbe poput ‘O tebi’, ‘Trideset’, ‘Bilo gde’ broje milijunske vjuove, a u pjesmi ‘Glupost’ bilježe suradnju i s grupom S.A.R.S.

Foto: Mare Milin