Hojsak&Novosel najavili ekskluzivan koncert za samo 80 posjetitelja
5. prosinca 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Hojsak&Novosel najavili ekskluzivan koncert za samo 80 posjetitelja

Rad instrumentalnog dvojca Hojsak&Novosel vrlo brzo prepoznat je na domaćoj i svjetskoj razini, a njihova autorska glazba i originalan pristup vrlo brzo postali su hrvatski kulturološki brend koji je osvojio svijet.

Hojsak&Novosel duo je kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), u kojem kombiniraju dva žičana instrumenta različitih tradicija sviranja. Njihov album prvijenac „Bow vs Plectrum“, objavljen u travnju 2016., donio je osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu pa su u godinu i pol, nakon prvog izdanja, obišli cijelu Hrvatsku te veliki dio Europe, Amerike i Kine.

Osim brojnih nastupa ističu se i kolaboracije s Vlatkom Stefanovskim, Matijom Dedićem, Zagrebačkom Filharmonijom, tamburaškim orkestrom HRT-a, Theodosiijem Spassovim. Nedavna suradnja donijela je vrlo zanimljivu kombinaciju, koja je obilježila njihovu 2018. godinu – spoj kontrabasa, tambure i Zlatana Stipišića Gibonnija. Rezultat suradnje album je „Perle“, koji sadrži devet pjesama Zlatana Stipišića Gibonnija, poput „Libar“, „Posoljeni zrak i razlivena tinta“, „Žeđam“, „Činim pravu stvar“, obojanih kontrabasom i tamburom te zanimljivim gostima poput Damira Urbana, Monike Leskovar, Miroslava Tadića…

Sva svoja iskustva, sve što su proteklih mjeseci skupljali u sebi, ‘pustit’ će van jedne posebne večeri – u srijedu, 26. prosinca kada su za svoju publiku pripremili intimni koncert u vrlo zanimljivom prostoru.

„Jedva čekamo našu večer u Studiju Smijeha! Ideja je došla spontano, a želja nam je da to bude zanimljivo druženje s ljudima koji prate i vole naš rad, večer u kojoj ćemo svirati ono što volimo, pričati s publikom, smijati se, neki će i zapjevati… Imamo i jednu veliku vijest koju ćemo tu večer ekskluzivno podijeliti s prisutnima, ali da bi bilo iznenađenje mora ostati tajna. Repertoar te večeri donijet će presjek svega onoga što radimo, čime se bavimo – naše autorske skladbe kao što su „Damlatian Sunrise“, „Bow vs Plectrum“, „Mista Dance“, zatim tradicionalne pjesme u našim originalnim aranžmanima, neke skladbe s posljednjeg albuma „Perle“, a prigodno, s obzirom na datum, uvrstit ćemo i nešto za blagdansko raspoloženje.“ – izjavili su Tihomir i Filip.

Ova večer zamišljena je kao ekskluzivno intimno druženja dvojca i njihove publike, gdje će svatko nazočan dobiti zanimljiv poklon; večer na kojoj će biti najavljeni planovi za 2019. godinu i predstavljen jedan zanimljiv projekt u nastajanju.

S obzirom da je naglasak na riječima ‘intimno’ i ‘ekskluzivno’, prostor Studija Smijeha u centru grada pokazao se idealnim. U prodaji se nalazi svega 80 ulaznica po cijeni od 80 kuna, a kako je najavljeno, svakog u publici dočekat će i poklon.

Foto: Mare Milin