Side Effects se vraćaju na pozornicu  koncertom  u Hard Placeu
9. prosinca 2018.
Music Box (10967 Članci)
Podijeli

Side Effects se vraćaju na pozornicu koncertom u Hard Placeu

Nakon nekoliko godina pauze Side Effects se vraćaju na pozornicu! Prvi “povratnički” koncert ujedno je i promocija novog albuma “Descending Rabbit Holes” .

Album je objavljen krajem rujna pod izdavačkom kućom Rockshots Records i već sada je naišao na brojne dobre recenzije kako u domaćim tako i stranim medijima. Predstavljen je s dva spota, “In the Shadow of A Crumbled Fort”” i “Don’t Turn Away”, a kako sve pjesme zvuče uživo provjerite 15. prosinca u zagrebačkom Hard Placeu! Kao poseban gost Side Effectsima će se pridružiti talijanski klavijaturist Mistheria, mastermind Vivaldi Metal Projecta, inače poznat i po suradnji s Bruceom Dickinsonom. Prije koncertne promocije albuma, druženje u Hard Placeu započet će uz svirku benda Invers.

Energični Side Effects u progresivnim aranžmanima 11 novih pjesama predstavljaju fuziju poetičnih stihova, žestokih bubnjeva, opakih bas riffova i virtuoznih gitarističkih solaža. Eklektični rock trio čine gitarist i pjevač Ivan Mihaljević, Petar Stojko na bas gitari te Alen Frljak za bubnjevima. Osim “Descending Rabbit Holes” objavljenog ove godine, Side Effects se mogu pohvaliti s još 3 studijska izdanja: “Sandcastle” iz 2008., “Destination Unknown” iz 2010. i “Counterclockwise” iz 2012. godine.

Foto: Denyken

Oznake hard place