#svježasrijeda: Predstavljamo vam novo R&B glazbeno ime Stefana Jamesa!
5. prosinca 2018.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Predstavljamo vam novo R&B glazbeno ime Stefana Jamesa!

U sklopu naše tjedne rubrike #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga. Naš odabir za ovu srijedu je: Stefan James.

Iako ima tek dvadeset godina, već je na dobrom putu da postane novo lice R&B glazbe. Njegov urbani zvuk donosi sofisticiran spoj soul i pop elemenata, a jedinstvenim ga čini i upečatljiv glas kojeg kontrolira s iznimnom lakoćom. Njegov talent svakim danom prepoznaje sve više ljudi, što je potvrdio i nastup u prepunom legendarnom njujorškom klubu E&C Studio. On je STEFAN JAMES, a singl  kojim je osvojio širu publiku je – „Situation“.

Na pjesmi je surađivao producent Jimmy Duval (Smokepurpp, XXXTentacion), a James u njoj pjeva o suočavanju s problemima proizašlih iz ljubavnih odnosa, ali i o suočavanju s problemima koje donosi ovisnost. Nježan instrumental u kombinaciji s njegovim izuzetnim falsettomslušatelje vraća u zlatne dane popularnosti R&B glazbenika kao što su Justin Timberlake i Usher. Za singl je snimljen i jednako hipnotizirajući spot:

„Ako se ne osjećaš dobro, poslušaj nekoliko mojih pjesama i radi štogod želiš – smij se, plači, nije bitno. Sve je u redu dok se možeš izvući iz situacije u kojoj se nalaziš. Svi smo prošli takve stvari.“, poruka je koju želi prenijeti svojom glazbom, za koju kaže da je inspirirana legendama kao što su Marvin Gaye, Stevie Wonder i Boyz II Men.

Stefan James ljubav prema glazbi naslijedio je od majke, zbog koje odlučio ostvariti svoj san i započeti glazbenu karijeru. Nakon što ga je autodestruktivnost potaknuta potresnom smrću njegova brata skoro stajala života, upravo je ona bila Jamesova glavna motivacija da postane najbolja moguća verzija sebe.

U početku obeshrabren okolinom koja nije gledala blagonaklono na njegov istinski R&B zvuk, prve je pozitivne rezultate ostvario nakon što ga je otkrio sadašnji menadžer Haley Oceans, koji mu je dao samopouzdanje potrebno da se glazbi prepusti onako kako najbolje zna i želi. Kako i sam kaže, vjeruje u svoje pjesme i album kojeg sprema, a glazba koju je do sad predstavio samo je mali dio onog što slijedi.

#svježasrijeda playlistu Universal Musica Hrvatska i Music Boxa možete pratiti na Digster playlisti na Deezeru: