FOTO: Letu štuke ovacijama ispraćene i u Beogradu!
3. siječnja 2019.
Music Box (5943 Članci)
Podijeli

FOTO: Letu štuke ovacijama ispraćene i u Beogradu!

Nakon Zagreba i Ljubljane, koncertna promocija albuma “Topla voda” Letu štuka održala se i u Beogradu.

Energičnim i emotivnim dvoipol satnim koncertom predstavili su svoj četvrti studijski album koji se našao pri vrhu godišnjih izbora najboljih albuma u regiji, te ih doveo i do nominacije najvećeg glazbenog spektakla‘Music Awards Ceremony’ u kategoriji Alternativna i elektro pop numera. Ovaj glazbeni spektakl najavljen je za 29. siječnja u beogradskoj Stark Areni gdje će se okupiti najpopularniji glazbenici iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije.

U dupkom punoj dvorani Amerikana Doma omladine, uz goste Amiru Medunjanin, Srđana Žiku Todorovića, Branislava Trifunovića i Masu Mora, Štuke su nakon četiri godine od posljednjeg koncerta u Beogradu dočekane ovacijama, a publika ih je zborski pratila od prve do posljednje pjesme.

Jedan od vodećih kantautora s ovih prostora, Dino Šaran, sa svojim bendom koncert je otvorio s pjesmom “Grad bez boje” da bi nakon toga nastavio u žestokom ritmu i ubrzo sve prisutne doveo u opći delirijum.

Već u uvodnom dijelu koncerta prvi val euforije donijelo je gostovanje glumca Srđana Žike Todorovića (ex EKV) koji se pridružio na bubnjevima u velikom hitu “Minimalizam”. Dino je u određenim trenucima sišao među publiku koja je konstantno podržavala bend iz sveg glasa s povremenim dovikivanjem “Dino, volimo te” te tako pokazala koliko im je ovaj sarajevski bend prirastao srcu.

“Kao na zapad”, i još neke pjesme, zvukom trube obogatio je Igor Pavlica, pridruženi član za ‘posebne prilike’. Posebna pažnja i oduševljenje uslijedilo je kad se na sceni pojavila vrsna interpretatorica sevdalinki Amira Medunjanin koja je s Dinom otpjevala “Karanfil se na put sprema”. Radi se o pjesmi koja je nastala još 2001. godine i nikad nije snimljena, a premijerno su je izveli na njenom nedavnom koncertu u sarajevskoj Zetri.

Osebujni sarajevski umjetnik Masa Mor za mnoge je bio otkriće večeri u “Gorilama u magli”. U finišu koncerta, grla su se “pocijepala” kada je pjesmu “Sunce”, originalno snimljenu s Darkom Rundekom,  ovom prilikom otpjevao glumac Branislav Trifunović.

Uz već opće prihvaćene naslove poput “Šutiš”, “Mjesto za dvoje”, “Pero Papacoder”, “Teslu”, beogradska publika, kao i ona u Zagrebu i Ljubljani, ovim je koncertom pokazala da je objeručke prihvatila i pjesme s novog albuma poput “Zemlja gori”, “Supermarket”, “Kule” i “Kreten”, a posebno emotivni trenutak koncerta bio je prilikom izvedbe pjesme “Žad” gdje je cijela dvorana upalila upaljače. Bend je dva puta izlazio na bis, a za sam kraj upečatljiva scena bila je ona kada su se svi sudionici koncerta ponovo pojavili na stageu i zajednički izveli skladbu ‘A kada boli’.

Nakon Beograda, Letu štuke su svoj album predstavile i u Šibeniku i u Mostaru, a 18. siječnja ih očekuje koncert u Novom Sadu, dan poslije u Bihaču, a u najavi je i veliki koncert u Sarajevu, uoči kojeg će Štuke objaviti novi singl ‘Topla voda’ s istoimenog albuma.

Foto: Nemanja Đorđević