PREMIJERA: Andrija crowd-funding kampanjom i božićnom pjesmom prikuplja novac za novi album
6. prosinca 2021.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Andrija crowd-funding kampanjom i božićnom pjesmom prikuplja novac za novi album

Na dan Svetog Andrije, kantautor Andrija pokrenuo je crowd-funding kampanju kojom pokušava prikupiti 2000 € za završetak svog drugog albuma.

Andrija je u svibnju 2020. izdao svoj debitantski album “Tri„metra od mora i tri godine od tebe“ kojega je kritika vrlo blagonaklono primila. Dinko Komadina, glazbeni urednik na Hrvatskom radiju svrstao je taj album, na kojem su gostovale Željka Veverec, Maja Posavec, Maja Tisaj i Menna Usf iz Egipta,  među TOP 10 najboljih pop albuma protekle godine.

Andrija je upravo objavio pjesmu Božić bez tebe, koju je snimio s klapskim pjevačem Vjekoslavom Klobučarom iz Siska. Vjekoslav je tenor i solist, zaštitni znak Klape Kolapjani, čovjek iznimnog glasa i interpretacijskog potencijala. Pjesma je s njegovom interpretacijom dobila svečani prizvuk koji je lijepo nadopunio zvona, klasičan element božićnog ugođaja.

„Dok smo snimali, Andrija je tražio klasičniji zvuk jer je očito htio svojim pratećim vokalima postići taj ‘frikasti’ element kojega ima u završnoj verziji. Ovaj ogoljeni aranžman koji se sastoji od glasova, zvona i gitara podsjeća me na kućna druženja“, rekao je Vjekoslav Klobučar.

„Pjesma je nastala prošle godine kada su nam iz Stožera poručili da se zbog virusa nećemo smjeti družiti za Božić. Ja Božić bez svoje obitelji ne mogu zamisliti. Ali nisam htio ograničiti pjesmu samo na lock-down, već sam joj dao radije ljubavni prizvuk, što sugerira i video spot. Ovo nije kraj moje suradnje s Vjekom. Već radimo na drugoj pjesmi i siguran sam da će odlično zazvučati s njegovim glasom“, najavio je Andrija.

Andrija i na drugom albumu, za kojega prikuplja novac kroz crowd-funding kampanju, nastavlja suradnju s producentom Višeslavom Labošem, a album će objaviti MAST produkcija iz Zagreba. Album će nositi naziv „The Best of The Rude Android Records“, a Andrija već ovom prvom pjesmom naglašava koncept novog albuma u kojem će pjesme na albumu biti međusobno stilski vrlo različite.