Miriiam i sanjiv indie retro pop na albumu “Call Me Up”
14. studenoga 2021.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Miriiam i sanjiv indie retro pop na albumu “Call Me Up”

Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam objavila je album te istoimeni singl s videospotom “Call me Up” s kojeg smo već imali prilike čuti dva indie retro pop singla “Knot” i “Simple-Minded Love”.

S prva dva singla, Miriiam se predstavila kao vrsna glazbenica raskošnog vokala i prepoznatljivog zvuka. Album je sniman tijekom perioda lockdowna, a većina pjesama je snimljena u Penthouse studiju u Katranu. “Tijekom snimanja posljednje pjesme u prosincu, baš usred “takea”, na vrhu Katrana, doživjeli smo potres. Mislim da je Toni čak ostavio tu snimku. Bila je to posljednja audio snimka s te lokacije. Kasnije su se dečki preselili u novi prostor kod “Džamije”“.

Osim same Miriiam koja je napisala glazbu i tekst za sve pjesme, na albumu se nalazi i veliki broj gostiju glazbenika. “Oko studija Penthouse se okuplja zbilja širok krug muzičara, pa smo među njima odabrali one koji su svirali instrument koji nam je trebao. Na svim pjesmama bubanj je odsvirao Daniel Kadijević, a uspjeli smo čak nagovoriti i Davora Rodika (Majke) da nam snimi pedal steel. Klavir i harmoniku je snimio Fran Šokić, a Jura Hotko (Pavel) odsvirao je klavir na “Stelli”. Backove su nam otpjevale Tara Jelovac (JeboTon) i Hana Blažević (kćer Kreše Blaževića), a trombon je na “Knotu” snimio Antun Aleksa (JeboTon, Porto Morto…)“.

Na albumu se nalazi 10 pjesama na engleskom jeziku u kojima Miriiam osim kantautorskih i vokalnih sposobnosti donosi i zvuk koji se u Hrvatskoj nema prilike često čuti, ali koji iz singla u singl pronalazi svoje mjesto na hrvatskim radio postajama i medijima.

S obzirom na kvalitetu same izvedbe, ne čudi da se Miriiam nalazi i na iznimno slušanim listama digitalnih servisa, te je primjerice na Spotifyu ostvarila skoro 6000 slušatelja u posljednjih mjesec dana, što ni puno poznatijim glazbenicima ne polazi za rukom.

Sve je nekako išlo spontano, ali opet vrlo isplanirano i s jasnim konceptom i vizijom kakav album želimo. Ja sam konačno, nakon desetak godina samostalnog i često osamljenog sviranja, izašla iz košulje kantautorice koja je sama s gitarom i otvorila prozor novim idejama i ljudima. Uskoro ćete me moći čuti na svirkama s bendom“, rekla je o planovima i nadolazećim promocijama albuma. Spot je snimio, montirao i režirao Pavle Kocanjer, a sniman je na vrhu Katrana.

Talentirana zagrebačka kantautorica Miriiam iza sebe ima par singlova i EP “Heavyless” iz 2018. godine. Nakon boravka u Londonu, zbog pandemije se vraća u Hrvatsku i kreće sa snimanjem albuma prvijenca s Tonijem Tkalecom i Edvinom Đerahovićem iz Penthouse Studija. Uz njih pjesme dotad izvođene samo u samostalnom izdanju i koncertno, dobivaju bendovsko ruho.

Album je za sada dostupan digitalno, a sljedeće godine doživjet će i fizičko izdanje.

Foto: Marian Uzelac