Počinje peta sezona KSET-ovog programa za nezavisne glazbenike – Čuješ?!
11. siječnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Počinje peta sezona KSET-ovog programa za nezavisne glazbenike – Čuješ?!

U utorak, 15. 1. održat će se prva večer pete sezone programa Čuješ?! namijenjenog svim nezavisnim izvođačima i autorima.

Petu sezonu otvaraju tri mlada dinamična benda koja svojom energijom osvajaju na prvu, a to su Terminator, Jembrela i Fanaa.

terminator je funk, groove bend koji obiluje zanimljivim tekstovima i svježim melodijama. Do sada su napravili 18 autorskih pjesama, snimili jednu pjesmu u studiju te razgovarali o prijavama na natječaje. Aktivni su sudionici međunarodno priznatih programa i inicijativa poput ”Motocrossom za život”, ekološki program kontrole vremena ”Windsurfing bez vitra”, a imaju i člana u vegetarijanskoj udruzi za prava magarca i krava ”Krav-maga”. Također, imaju dva delegata iz NATO-a zaduženih u programu za suzbijanje amaterizma i unapređenje topništva tzv. ”GoPro Canon Initiative”.

Jembrela je instrumentalni alternativni-rock bend iz Čakovca. Novi Telecaster probudio je potrebu za svirkom i kreativnom relaksacijom 2010. godine kada je bend oformljen kao trio, a kasnije bend počinje djelovati kao kvartet. Otvorenog uma i duha bend glazbom oslobađa i otvara osjetila. Zvuk melankolije, post-rock pa čak i noise atmosfere, jasno je definiran. Čvrsti rifovi određuju karakter benda, a istovremeno su i rezultat 432Hz tuninga, kojeg se povezuje s prirodnom frekvencijom planeta Zemlje (Schumann resonances). Kozmička frekvencija obogaćuje fizički i duhovno – čak metafizički.

Grupa Fanaa svoje temelje gradi u Rijeci početkom 2017. godine kada dva ljubitelja glazbe odlučuju uzeti stvari u svoje ruke i kreću stvarati vlastitu glazbu. Grupi se ubrzo priključuju basist Andro Debelić i pjevač Karlo Mihelčić koji skupa uz ritmove Kristiana Kirinčića te melodije i tekstove Andreasa Kornjače, nakon mnogobrojnih probi, stvaraju konceptualni album s devet vlastitih pjesama prepoznatljivog melankoličnog i alternativnog psihodeličnog indie rock ugođaja.

Ulaz se otvara u 20 h!
Ulaznicu za koncert možeš nabaviti na ulazu na dan koncerta po cijeni od 10 kn do 22:30, dok nakon 22:30 ulaz košta 15 kn. Ako skupiš sve ulaznice u finalu te čeka Volim Ljuto iznenađenje!