Upoznajte mladu kantautoricu Ernu kroz njezin novi singl “Show Me the Way”
13. siječnja 2019.
Music Box (5026 Članci)
Podijeli

Upoznajte mladu kantautoricu Ernu kroz njezin novi singl “Show Me the Way”

Erna Imamović svoj glazbeni put započinje kao studentica politologije na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti. 

Tada se predstavlja publici s isključivo autorskim pjesmama u kojima često tematizira ljudske odnose, odnos sa samom sobom i sa svojim snovima poput života jedne svestrane umjetnice. Uskoro počinje i s prevođenjem pjesama, ali i pisanjem pjesama na engleskom jeziku koji bi joj mogao otvoriti više vrata i za internacionalni uspjeh. Put je tijekom studija navodi u gradić Mainz u okolici Frankfurta na Majni. Kao strankinja tada započinje i život u stranoj zemlji, ostajući u Njemačkoj u potrazi za poslom u struci politologinje. No tu dolazi do pravog zapleta u priči, gdje se igrom slučaja Erna zapošljava kao učiteljica pjevanja i gitare u jednoj privatnoj glazbenoj školi.

Ono o čemu se nije usuđivala ni sanjati sad je polako njezina realnost i stvarnost u kojoj se Erna bavi isključivo glazbom – što od podučavanja, što od pisanja vlastitih kantautorskih uradaka.  Njezin novi uradak – pjesma i spot “Show Me the Way” je ujedno i njezina ponovna odskočna daska u kojoj se poigrava sa žudnjom prema teško dosezivoj ljubavi. Naprotiv, spot za pjesmu “Show Me the Way” obiluje razigranim ljetnim elementima, smještajući radnju uz samu luku rijeke Rajne, koja kao da nas na trenutke zavarava da je riječ o nekoj južnoeuropskoj morskoj rivijeri.

Tekst i glazbu potpisuje sama autorica Erna, dok su se aranžmanski pjesmom pozabavili Gabor Racz i sa studijske strane Peter Godo iz Madjarske. Za ovaj bajkoviti šareni videospot zaslužan je Guenady Montagne iz Mainza.