Poznati svi dobitnici glazbene nagrade Music Pub
15. siječnja 2019.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Poznati svi dobitnici glazbene nagrade Music Pub

Ovoga ponedjeljka na Drugome programu Hrvatskoga radija završila je dodjela nagrade Music pub. Riječ je o najdugovječnijoj domaćoj godišnjoj glazbenoj nagradi, koja se neprekidno dodjeljuje od 1992. godine u istoimenoj emisiji Music pub Zlatka Turkalja.

Pri odabiru najboljih u svakoj kategoriji, najvažniji kriteriji su nastupi i prezentacija na Drugom programu Hrvatskoga radija, zatim koncertni i festivalski nastupi, diskografska aktivnost, te uspjeh na službenoj top listi Hrvatskoga radija. Danas smo doznali tko su preostali dobitnici.

U kategoriji najboljeg albuma ove godine su nagrađena dva albuma: „Echo Chamber“ grupe The Strange, i „Nuspojave“ Gorana Bareta i Majki.

– Zaista sam iznenađen. Nisam ovo očekivao. Hvala ti. Malo sam zatečen. Volim nagrade, ne mogu se folirati – rekao je Goran Bare kada mu je Zlatko Turkalj Turki uručio nagradu, a u razgovoru se prisjetio snimanja „Nuspojava“.

– To mi je trenutno nešto najljepše. Prije su mi to bili koncerti, ali kako sam ih imao mnogo, našao sam veći izazov u studiju – rekao je Bare, koji je ponekad prilično strog prema svome radu, te dosta pjesama koje je skladao nije uvrstio na album „Nuspojave“ jer bi, kako je naglasio, narušile cjelokupni koncept albuma, a i htio se udaljiti od prethodno poznatog zvuka. Od idućeg albuma, otkrio je, možemo opet očekivati nešto novo i drugačije.

Priznanje za najbolju pjesmu dobila je Ana Opačak za pjesmu „Ljubav“, kojom se predstavila na prošlogodišnjemu Zagrebačkom festivalu, a pjesma je zaživjela u eteru Drugoga programa, kao i na top ljestvicama.

– Ma, nemoj me zezati! Ne mogu vjerovati! Prekrasno! Ali znaš koliko mi je ljudi javljalo da, kada putuju, slušaju Drugi program, i stalno dobivam poruke „Čuli smo ti Ljubav. Ljubav je na radiju“ – rekla je Turkiju iznenađena Ana Opačak.

Mateo Pilat, kojeg je šira publika upoznala kao natjecatelja u prvoj sezoni emisije „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“, osvojio je nagradu „Moj prvi Music pub“ za najboljeg mladog pjevača. Protekle godine objavio je sjajne pjesme „Između nas“, „Prije kiše“ i „Ponoć“.

– O, moj Bože! Ne znam što bih rekao. Baš sam u šoku. Ovo nisam očekivao. Hvala ti od srca. Nemaš pojma koliko mi ovo znači i koliko mi je uljepšalo početak godine. Nadam se da će biti sve više i više dobrih pjesama – rekao je Turkiju mladi Istranin, te zahvalio na podršci svojim roditeljima, autorskom timu i prijateljima.

Dvojica pjevača dobitnici su Music puba za najboljeg pjevača, koja nosi naziv „Oliver Dragojević“. To su Mario Huljev i Tony Cetinski.

Glazbena godina Marija Huljeva započela je izvedbom pjesme „Vozi me nježno“ na Zagrebačkom festivalu, a nastupio je i na Šibenskom festivalu, dok je s pjesmom „Istovremeno sanjaš“ osvojio sam vrh top ljestvice Drugoga programa. Uz to, ostvario je sjajnu suradnju s Darijom Hodnik Marinković, s kojom je snimio obradu pjesme Bijelog dugmeta „Bitanga i princeza“. Poseban doprinos dao je u projektu Drugoga programa kojim se u dokumentarno-glazbenom serijalu odala počast „kralju funka“, Dinu Dvorniku.

– Turki, ja ti zahvaljujem na ovoj prekrasnoj nagradi. Počašćen sam što si mi uručio ovu nagradu. Ona će vjerojatno ići na policu moje majke, koja se diči i ponosi svim nagradama koje dobijem. Ili će možda ići na moju policu – rekao je Mario Huljev koji je ostao zatečen ovom nagradom.

Drugi dobitnik je Tony Cetinski, čije su pjesme „Kao u snu“ i „General bez činova“ prošle godine osvojile nagradu Drugoga programa za hit mjeseca. U travnju je objavio album „Kao u snu“, a godinu mu je obilježilo i sudjelovanje u već spomenutom serijalu o Dinu Dvorniku, za koji je snimio odličnu obradu pjesme „Ti si mi u mislima“.

– Velika mi je čast i privilegija primiti ovu nagradu i imat će posebno mjesto u mome domu, kao što Oliver ima posebno mjesto u mom srcu. Hvala svima koji su mi omogućili ovu prestižnu nagradu. Nastojat ću kroz godine, koje su ispred mene, opravdati to sve, kao i uvijek; truditi se birati dobre pjesme i dobre suradnike, te ostati zdrav – rekao je Tony Cetinski.

Dobitnici glazbene nagrade Music pub za 2018. godinu su:
Vanna – pjevačica godine (nagrada „Tereza Kesovija“)
Mario Huljev – pjevač godine (nagrada „Oliver Dragojević“)
Tony Cetinski – pjevač godine (nagrada „Oliver Dragojević“)
Parni valjak – grupa godine
Irena Žilić – kantautorica godine
Goran Bare & Majke – album godine („Nuspojave“)
The Strange – album godine („Echo Chamber“)
Ana Opačak – pjesma godine („Ljubav“, tekst i glazba Ines Prajo, arr. Ivan Popeskić)
Zaprešić Boys – hit godine („Igraj moja Hrvatska“, tekst Marko Josip Novosel, glazba Ivan Popeskić, arr. Bojan Šalamon)
Tiani – „Moj prvi Music pub“ za najbolju mladu pjevačicu
Mateo Pilat – „Moj prvi Music pub“ za najboljeg mladog pjevača