Svjetska glazbena zvijezda Tom Jones najavila koncert u Ljubljani!
24. siječnja 2019.
Music Box (10879 Članci)
Podijeli

Svjetska glazbena zvijezda Tom Jones najavila koncert u Ljubljani!

Velški glazbenik jedan je od rijetkih glazbenika koji na pragu osamdesete uspješno odrađuje turneje, a njegove hitove obožavaju sve generacije.

Jedna od najvećih živućih legendi, veliki šarmer i genijalni performer u travnju ponovno kreće na veliku američko – europsku turneju u sklopu koje će 18. lipnja. 2019. nastupiti u ljubljanskoj dvorani Stožice. Ovaj svjetski priznati 78-godišnji Velšanin raskošnog baritona, koji je na sceni 56 godina, najavljuje spektakularan koncert kao presjek svoje dugogodišnje karijere na kojem će sigurno izvesti i neke od najvećih hitova poput ‘’It’s Not Unusual’’, ‘’Kiss’’, ‘’Delilah’’, ‘’Green, Green Grass Of Home’’, ‘’I’ll Never Fall In Love Again”.

– Iako je Tom Jones često nastupao u Hrvatskoj iznimna nam je čast što će ovaj legendarni glazbenik prvi put nastupiti u Sloveniji. Njegovi koncerti neopisiv su doživljaj stoga očekujemo pravi spektakl na ljeto u Stožicama – rekao je organizator koncerta i direktor Star produkcije, Alen Ključe.

Jones je u karijeri objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri  “Long Lost Suitcase”, “Spirit in The Room” i “Praise & Blame” što je samo potvrda da Jones s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe. Tomov album iz 1999. godine “Reload”, na kojemu su hitovi “Sex Bomb” i “Mama Told Me Not to Come”, najprodavaniji je u njegovoj karijeri, a na prvom mjestu britanskih top lista prodaje bio je dvije godine.

No put do slave za Jonesa bio je trnovit. S 15 godina napustio je školu, a sa 17 je oženio srednjoškolsku ljubav Lindu Trenchard s kojom je ubrzo dobio sina Marka. Kako bi se pobrinuo za obitelj, zaposlio se, a po noći je pjevao u klubovima, no 1963. godine ozbiljnije se odlučio posvetiti pjevačkoj karijeri. Njegov prvi hit “It’s not Unusual” 1965. otvorio mu je vrata glazbene industrije, a njegova karijera od tada je samo strelovito rasla.

Tom Jones jedan je od rijetkih koji i danas uspješno odrađuje turneje i puni svjetske dvorane, a čije hitove vole sve generacije. Zbog doprinosa umjetnosti te promociji Velike Britanije u svijetu, kraljica Elizabeta II ga je 2006. godine imenovala vitezom I dala mu titulu Sir, a 2012. nastupio je I na njenom Dijamantnom jubileju u Buckinghamskoj palači.
U svojoj impresivnoj karijeri dobio je mnoga priznanja; BRIT Award za doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagradu od američke Kuće Slavnih te prestižnu Music Industry Trust Award.

Glazbeni spektakl ovog vrhunskog pop rock pjevača s istinskim ritmom za blues i soul, koncert je koji se mora doživjeti, a ulaznice za nastup 18. lipnja u dvorani Stožice možete kupiti od petka, 1. veljače u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.