Nola predstavila novi singl i video putovanje kroz 25 godina ljubavi
29. siječnja 2019.
Music Box (10005 Članci)
Podijeli

Nola predstavila novi singl i video putovanje kroz 25 godina ljubavi

Početak 2019. zaista je pravo vrijeme za novu stranicu, novi singl, novi spot, a uskoro i novi album.

Protekla godina protekla je u svojevrsnoj retrospektivi glazbenog opusa Nole i proslavi 25 sjajnih godina glazbenog stvaranja omiljenog pulskog sastava koji je pjesmom obišao doslovno cijelu Hrvatsku. Početak 2019. zaista je pravo vrijeme za novu stranicu, novi singl, novi spot, a uskoro i novi album. Tako iz radionice Marijana Jelenića, autora teksta i glazbe, stiže nova pjesma koja će, kao i Nolini prethodni hitovi zasigurno brzo osvojiti radijski eter i obožavatelje.

Pjesma “Imam tebe”, kao i cjelokupan opus benda, kroz svoje je stihove tijesno protkala zajedničke trenutke jednog od najintrigantijih glazbeno-partnerskih trenutaka hrvatske kantautorske scene i okosnice benda Nola, Gabrijele Galant-Jelenić i Marijana Jelenića. Oni su uz pomoć redateljice Katarine Radetić i MedVid produkcije u novom video spotu uspjeli ovih 25 prekrasnih godina stisnuti u nešto više od tri minute zaigranih kadrova. Simpatičan par u video spotu “Imam tebe” utjelovili su talentirani glumci Leonarda Sep i Marko Gašparović.

Novom pjesmom počinjemo novi krug, novi ciklus. Volimo režiju spota prepustiti mladim ljudima, volimo vidjeti njihovu viziju naše pjesme. Ovoga puta prepustili smo se u ruke mladoj redateljici Katarini Radetić koja gotovo da je Nolina vršnjakinja. Ona je video za pjesmu ‘Imam tebe’ zamislila kao retrospektivu Nolinih 25 godina rada i sigurno je i za nju bio izazov tih 25 godina smjestiti u 3 minute pjesme“, otkriva nam Gabrijela, pjevačica Nole, a redateljica spota, Katarina Radetić dodaje: “Naslov i stihovi pjesme ‘Imam tebe’ govore o dugogodišnjem odnosu, dugogodišnjoj ljubavi, a Nola je prošle godine proslavila 25. godišnjicu. Imajući to u vidu, spot je zamišljen kako bi pokazao upravo razvoj odnosa između dvoje ljudi. Auto u kojem se odvija većina spota metafora je za zajedničko kretanje kroz život.

Nakon izdavanja i promocije novog singla, Nola se vraća u studio gdje snimaju nove materijale.

“U planu je ove godine objaviti još novih pjesama, možda još dvije ili tri do kraja godine. Sve su one dio novog albuma na kojem trenutno radimo.”, rekao nam je Marijan Jelenić prilikom predstavljanja nove pjesme.

Uz posljednje uspješno mini-izdanje, EP “Negdje između”, objavljen u proljeće 2017., Nola je prošle godine objavila slavljeničku kompilaciju “Nola – 25” za koju je renomirani hrvatski glazbeni kritičar i novinar Hrvoje Horvat rekao da donosi dvadeset fascinantnih intimističkih vinjeta besprijekorne vokalne izvedbe.

Foto: Ivana Kujundžić