FOTOGALERIJA: Trijumf dvodnevnog festivala AntiValentinovo #4 u punom Boćarskom domu
10. veljače 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: Trijumf dvodnevnog festivala AntiValentinovo #4 u punom Boćarskom domu

Drugi dan Antivalentinova #4, tradicionalnog zimskog festivala urbane glazbe, u ponovo punom Boćarskom domu, donio je pet sati pozitive, sjajne atmosfere i vrhunske nastupe Turista, Bad Copy, Kojota i idejnih začetnika festivala – jedinstvenih Let3.

Manifestacija, koja je ove godine uz novi slogan ‘Ništa ljubav, samo obitelj’ (pokazalo se sasvim opravdano) i zbog velikog interesa i želje fanova, prerasla u dvodnevnu glazbenu svetkovinu za sve one koji žele praznik zaljubljenih obilježiti na drugačiji način, definitivno je opravdala sva očekivanja i potvrdila da ima svoju publiku koja se ove godine udvostručila.

I sinoć je uvertira u glavni dio programa bila prepuštena veseloj ekipi iz Studija smijeha, da bi u već pristojno ispunjenoj dvorani, na pozornicu izašli Turisti. Ova svojevrsna riječka rock super grupa, predvođena majstorom gitare Vavom, snažnim vokalom Ive Močibob i tutnjavom Bobe Grujičića za bubnjevima, okupljenima je pružila žestoku 45-minutnu lekciju iz klasičnog rocka. Uz ‘Nonsens’’13’ i uvijek magičnu live izvedbu psihodelično-romantične ‘Moj toreador’, između ostalih komada što su izveli, Turisti su osvojili publiku svojim aktualnim singlom, ujedno i obradom pjesme kultnih punk sugrađana Parafa ‘Javna kupatila’.

A nakon Turista, nešto sasvim drugačije. Beogradski hip-hop trojac Bad Copy svojim je nastupom i ovaj put potvrdio da i u Zagrebu ima puno fanova iako njihove pjesme ne možemo čuti u eteru radijskih stanica ili televizija. Ajs NigrutinTimbe i Sky Wikluh digli su Boćarski na noge i tvrdo i sirovo, kako samo oni to znaju, odrepali cijelu nisku svoji hitova. ‘Esi mi dobar’‘Ljubav ili pivo’‘Džastin Biberi’ i mnogi drugi ljuljali su fanove koji su svaku pjesmu pozdravljali ovacijama i teška srca pustili Bad Copy da napusti pozornicu bez željenog bisa.

Ali program je morao ići dalje i pred nama je bio novi vrhunac, nastup još jednih miljenika zagrebačke publike – Kojota koji su nam isporučili sat i pol beskompromisnog rock’n’rolla. Teško je izdvojiti koji je trenutak njihovog nastupa bio sam vrhunac, ali temperaturu je svakako dodatno podiglo gostovanje Kandžije u novom singlu ‘Sve je pod kontrolom’ i legendarnoj ‘Halucinaciji’. Kojoti su sinoć pokazali kako su bend koji je trenutno u vrhunskoj formi, željan svirke, što je antivalentinovska publika prepoznala i nagradila zbornim pjevanjem i ovacijama na kraju njihovog seta.

I na kraju četvrtog izdanja AntiValentinova ponovo smo dobili ono što smo tražili i očekivali – furiozni Let3’po ušima’. Nastup koji se uvijek očekuje s neskrivenim nestrpljenjem, jer Let se za njega uvijek posebno priprema, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Letovci su na pozornicu došli u novim Zigmanovim kreacijama i započeli žestoko i odmah u glavu s ‘Profesorom Jakovom’ u što nas je uveo efektni nastup folklornog ansambla Harmonija Disonance. Boćarski dom proključao je od prve sekunde kada su se Prlja, Mrle, Baljak, Zec i Bin počeli prašiti nedopustivši nikome, pa ni sebi, ni trenutak predaha. ‘Drama’, ‘999’, ‘Izađi mala’, ‘Dijete u vremenu’,  ‘Kontinentio’, ‘Vjeran pas’ i drugi znani i sada već antologijski hitovi ove rock institucije, koju bi trebalo uvrstiti i zaštiti kao domaće kulturno blago i baštinu, nizali su se jedan za drugim, prekidani samo spontanom zbornom pjesmom punog Boćarskog doma. Za izvedbu jednog od najvećih hitova ‘Riječke pičke’ Letovcima se na pozornici pridružila i odlično raspoložena Marina Perazić, a sve nije moglo završiti bez tradicionalnog navijačkog skandiranja naslova pjesme…Nakon više od sat i pol svirke, Let3 ipak nije mogao otići bez bisa za koji su ostavili furiznu ‘Ženu varam‘ i uvijek impresivnu ‘Sam u vodi’.

AntiValentinovo #4 na kojem je ove godine nastupilo osam regionalnih bendova (SaučešćeRambo AmadeusElementalZabranjeno PušenjeTuristiBad CopyKojotiLet3) potvrdilo je svoju poziciju jakog indoor festivala i brenda koji je postao već dio opće kulture, prepoznatljiv svima pa čak i onima koji još nisu bili na nekom od izdanja, ali su čuli glas o najboljoj rockerskoj fešti u gradu.

Planovi za AntiValentinovo #5 već su krenuli, ali do tada čeka nas prvo slovensko izdanje festivala koje će se dogoditi 20. i 21.02. u ljubljanskoj Cvetličarni. Uz neizbježne Let3, na slovenskom AntiValentinovu nastupaju Edo MaajkaVojko VTBFElemental i Klemen Klemen što sve skupa garantira nezaboravni spektakl i garantirano širi zarazu AV virusa na regiju.

A nakon Ljubljane, vidimo se 2020. na AntiValentinovu #5!

Foto: Goran Berović