Diyala prije Tech N9nea u Vintage Industrial Baru!
21. veljače 2019.
Music Box (8845 Članci)
Podijeli

Diyala prije Tech N9nea u Vintage Industrial Baru!

Velika čast da otvori hip-hop spektakl koji se sprema u četvrtak, 28. veljače u zagrebačkom Vintage Industrial Baru pripala je varaždinskoj reperici Diyali koja će nastupiti uz pratnju DJ Yesha. Nakon nje stage će okupirati beogradski reper Smoke Mardeljano, a zvijezde večeri bit će Tech N9ne i Krizz Kaliko. 

„Iznimno sam počašćena prilikom da otvorim za Tech N9nea, jedan mi je od najvećih glazbenih uzora. Zbog njega je nekako postalo lakše stvarati kao nezavisni izvođač jer na kraju je bitan rad na sebi, disciplina i nekako se to sve posloži, pa tako i da se meni ostvari veliki san da nastupamo na istoj pozornici. Sve vas pozivam da dođete u četvrtak u Vintage, bit će to noć za pamćenje i pravi spektakl“, izjavila je Diyala.

Diyala je eksperimentalna hip hop izvođačica, tekstopisac i MC rodom iz Varaždina, a glazbom se bavi već dvadeset godina. Prvi službeni album Rapstract izdaje 2009, s neponovljivim hitom Raw, koji mjesecima nije silazio s top-lista. Diyala je primila mnoge nominacije, ali i nagradu za najbolju izvođačicu 2009. Snažna vokalna interpretacija i performansi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Slijede albumi D.I.Y. te World Raw 3 koji je dobio mnoga priznanja od struke, medija i publike, a Nacional ga je proglasio jednim od najboljih albuma 2018. Diyala je dio djetinjstva provela u Brooklynu gdje joj se engleski jezik uvukao pod kožu, pa tako i najbolje oblikuje svoj glazbeni izričaj. Veliki je ljubitelj glazbenih suradnja, a neke od najboljih su s Edom Maajkom,  Reverse Engeneringom, Bunzerom, Danza Macabrom, Andreom Ljekajom, a i mnogim drugima. Time se Diyala ističe kao izvođačica koja se ne ustručava eksperimentirati sa svojim flowom.

Cijena ulaznice je 135 kuna u pretprodaji odnosno 160 na dan ako ih ostane. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, kod Cibone).