Korn i Alice In Chains zajedno na ljetnoj turneji!
25. veljače 2019.
Nikola Knežević (2442 Članci)
Podijeli

Korn i Alice In Chains zajedno na ljetnoj turneji!

Glazbeni velikani devedesetih i 2000-ih godina, Korn i Alice In Chains, odvažit će se ovog ljeta na zajedničku turneju, nažalost za sada samo na američkom kontinentu, no vrijedi se nadati da će izaći iz tih okvira.

Na svim koncertima pridružit će im se kao  gosti Underoath, a na određenim datumima na pozornicu će stupiti H09909 i Fever 333. Turneju producira Live Nation, a obuhvatit će 30 gradova i kreće 18. srpnja iz Texasa te završava 4. rujna u Kaliforniji. Ulaznice kreću u prodaju 1. ožujka. 

Tijekom svoje karijere Korn su prodali skoro 40 milijuna albuma, imaju dva Grammyja, a obišli su više puta cijeli svijet te postavili mnoge rekorde. Pjevač Jonathan Davis, gitaristi James “Munk” Shaffer i Brian “Head” Welch, basist Reginald “Fieldy” Arvizu i bubnjar Ray Luziet, nastavili su rušiti granice rock, alternativnog i metal žanra, te su utjecali na mnoga imena diljem svijeta. Njihov zadnji album “The Serenity of Suffering” obilježio je vraćanje korijenima, te korištenje duak-gity dynamic sustava koji je prisutan bio na početku karijere, a sve je to značilo i 10. nominaciju za Grammy. Trenutno se nalaze u studiju i završavaju novi album koji će biti objavljen krajem ove godine.

S druge strane rock velikani Alice In Chains koji se sastoje od pjevača/gitarista Jerryja Cantrella, bubnjara Seana Kinneya, basista Mikea Ineza i pjevača/gitarista Williama DuValla imaju veliki broj nominacija za Grammy, prodali su više od 30 milijuna albuma diljem svijeta, te imaju jednu od najvećih fan baza koja mjeri milijune obožavatelja. Njihova diskografija uključuje neke od najvećih i najvažnijih albuma u povijesti rock glazbe, uključujući “Dirt” iz 1992. godine koji ima četverostruku platinastu nakladu, EP “Jar of Flies” iz 1994. godine koji ima trostruku platinastu nakladu i prvi je EP u povijesti glazbe koji je debitirao na prvom mjestu Billboarda, kao i album “Alice In Chains” iz 1995. godine koji je također debitirao na broju jedan Billboarda. Vratili su se na scenu 2009. godine sa sjajnim albumom “Black Gives Way to Blue”, koji je zasjeo na brojna prva mjesta rock i alternativnih top lista te je zaslužio nominaciju za Grammy. Alice In Chains smatraju se jednim od najsupješnijih i najutjecajnijih američkih rock bendova svih vremena.

IZVJEŠĆE/FOTO: INmusic #13 (dan treći) – dobar nastavak prva dva dana i kiša na kraju!

Foto: Promo