Ultra Europe uvodi novu pozornicu – prvo ime grupa Vatra!
27. veljače 2019.
Music Box (11069 Članci)
Podijeli

Ultra Europe uvodi novu pozornicu – prvo ime grupa Vatra!

Kaže se da je sedam dana bilo potrebno da se stvori svijet, sedam je svjetskih čuda, sedam je nota bez kojih je nezamisliva glazba, sedam je duginih boja, a broj sedam predstavlja i savršenstvo, sigurnost i odmor.

A Split i Hrvatska ovog se ljeta spremaju za svoju veličanstvenu sedmicu – sedmo izdanje festivalske institucije i jedinstvenog fenomena, festivala ULTRA Europe 2019, koje će se održati od 11. do 17. srpnja u Splitu, na Braču, Hvaru i Visu, a koji će, baš kao i što sam broj kaže, ispričati magičnu glazbenu i destinacijsku priču.

Nikad bolji, nikad veći i s nikad jačim izvođačima, festival ULTRA Europe sedmi će se put pokloniti i zahvaliti svima onima bez kojih ovo povijesno putovanje ne bi bilo moguće, a ovo posebno izdanje obilježit će i milijunti posjetitelj. „2013. godine planirali smo doseći brojku od pola milijuna posjetitelja u prvih pet godina. Danas, sedam godina kasnije, možemo ponosno reći da će 2019. obilježiti naš milijunti gost! Strateški razvoj usmjerili smo prema Aziji kako bi u narednim godinama broj posjetitelja iz Koreje, Kine i Japana bio znatno veći, a jednako smo fokusirani i na zemlje zapadne Europe. Naše projekcije su iznimno pozitivne pa se nadamo da ćemo već ove godine probiti brojku od 160.000 posjetitelja, a kako bi mogli ostvariti cilj od 180.000 posjetitelja, potrebna su daljnja ulaganja u smještajne jedinice, prometnu infrastrukturu te zračnu povezanost sa Splitom“  – izjavio je Joe Bašić, direktor tvrtke MPG Live.

Za sedmo izdanje pripremljena su i brojna iznenađenja te osvježenja pa će tako Poljud će od ove godine, krasiti potpuno nova pozornica imena Worldwide Stage. Kao što i samo ime govori, u tri će dana ugostiti izvođače iz nekoliko svjetskih glazbenih središta, a hrvatsku će, sasvim neočekivano, predstaviti i poznata pop-rock grupa Vatra koja će se, na čelu s frontmanom Ivanom Dečakom, pojaviti u dosad neviđenom ruhu i zvuku.

 „Često volimo koketirati s elektronskim zvukom, a kako oduvijek volimo pomicati granice, spremno smo prihvatili ovaj veliki izazov. Festival ULTRA Europe me oduševljava od prve godine i bit će nam zaista zadovoljstvo predstaviti neke od naših najvećih hitova u jednom potpuno novom ruhu, uz pratnju dva odlična mlada DJ-a. Ovo je za nas posebna godina, u kojoj obilježavamo dvadeset godina djelovanja na domaćoj sceni, a raduje nas da ćemo tako veliki broj proslaviti na jednoj od najpoznatijih glazbenih pozornica na Poljudu i to kao prvi hrvatski bend koji je dobio takvu priliku. Želimo poručiti svim našim fanovima da se vraćamo u Split, na Poljud, i da ćemo spremno istrčati na stadion te vjerujem, zabiti koji gol i pobijediti!“, izjavio je Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra.

Jedinstveni destinacijski glazbeni festival nedavno je objavio ime prvog izvođača što je izazvalo euforiju među obožavateljima diljem svijeta. Swedish House Mafia potvrdila je da će zatvoriti festival u nedjelju, a ovo je najjače glazbeno ime i najveće pojačanje u povijesti festivala. No, hrvatske će posjetitelje dodatno obradovati informacija da će u utorak, 4. ožujka u prodaju biti puštene nikada povoljnije regionalne ulaznice. Naime, moći će ih se kupiti putem sustava Ticketshop po cijeni od 750 kuna ali se prije toga potrebno registrirati na službenoj stranici festivala www.ultraeurope.com. Za sve one koji se ne registriraju na vrijeme, trodnevne ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 799 kuna. Od danas su u prodaji i ulaznice za sve destinacije evente, a više informacija se može pronaći na službenoj stanici.

Foto: Mare Milin