PREMIJERA: Legendarna beogradska rock grupa Zvuk ulice predstavlja spot za pjesmu “Ponovo u Beogradu ’18.”
12. ožujka 2019.
Music Box (4824 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Legendarna beogradska rock grupa Zvuk ulice predstavlja spot za pjesmu “Ponovo u Beogradu ’18.”

Više od 40 godina nakon što su kao klinci uzburkali duhove u Beogradu svojim neobičnim i svježim pristupom rock ‘n’ rollu, Zvuk ulice vratio se na scenu s albumom prvijencem „Kao začaran” u izdanju Croatia Recordsa.

Premijerno vam donosimo spot za drugi singl „Ponovo u Beogradu ’18.” za koji režiju potpisuje ni manje ni više nego legendarni Koja (Disciplin A Kitschme) , ujedno i producent albuma. Osim osnivača, glavnog autora i bubnjara Slobodana Kokana Popovića, te davne 1975. godine članovi benda bili su i neprežaljeni Vlada Divljan i Zdenko Kolar. Zvuk ulice stekao je kultni status rodonačelnika novog vala na beogradskoj sceni, a nakon što su se rasformirali Divljan i Kolar osnovali su Idole gdje im se nakon odsluženog vojnog roka pridružio i Kokan.

Godine 2015. Kokan i Zdenko su nakon preslušavanja starih snimaka zaključili kako Zvuk ulice mora oživjeti. Album „Kao začaran” jedinstveni je glazbeni amalgam raznih ritmova i stilova – pop soula šezdesetih, novog vala i jazz elemenata – koje je dodatno aranžerski i producentski izbrusio Koja.

Danas su Zvuk ulice Kokan Popović (bubnjevi i glavni vokal), Zdenko Kolar (bas i vokal), Dragana Milković (klavijature i vokal), Miloš Milosavljević (gitara i vokal) i Duško Dule Trnavac (saksofon).

Bend će  album “Kao začaran” predstaviti premijerno zagrebačkoj publici ovog četvrtka u Hard Placeu s početkom u 21 sat.