Miljenici zagrebačke publike The Miceks su “Mrak”!
14. ožujka 2019.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Miljenici zagrebačke publike The Miceks su “Mrak”!

Miljenici zagrebačke publike, grupa THE MICEKS, predvođena legendarnim rock gitaristom Alenom Kraljićem Kraljom, za svoj novi singl s albuma prvijenca ‘Ljubav, voda i sloboda’ odabrala je pjesmu ‘Mrak’ za koju je snimljen i video spot.

Zagrebački bend The Miceks odnedvno su ponosni vlasnici svog albuma prvijenca naslovljenog ‘Ljubav, voda i sloboda’ s kojeg su dosad skinuli singlove  „Jesus, Stonesi i Ramonesi“, „Mr. Boong“, „Meksiko“ i „Volim kada si tu“. Njihove pjesme nadahnute su melodičnim, plesnim rock ‘n’ rollom dok tekstovi njihovih pjesma govore o aktualnim događanjima oko nas te o vječnim pitanjima o ljubavi, nadi i slobodi. Pjesme su autorsko djelo Alena Kraljića Kralje koji je afirmaciju, skladateljsko umijeće pa i rockersku reputaciju stekao i učvrstio kao član benda Majke, Bare i Plaćenici te Pips Chips i Videoclips.

Pjesma ‘Mrak’ odabrana je za novi singl  s albuma ‘Ljubav, voda i sloboda’ za koju je snimljen prateći video spot! U spotu su korišteni materijali s koncerata The Miceksa: Brijačnica, Rock Off Rijeka, nastup na Šalati kao predgrupa Psihomodo Popu, Beer fest, Marin fest Vinkovci, Split Blues festival te s nastupa u brojnim klubovima u Sloveniji i kod nas, ponajviše u Zagrebu jer su miljenici zagrebačke publike.

Snimatelj videa za singl ‘Mrak’ je Siniša Padovan Kićo, a režiju potpisuje svestrani i izuzetno talentirani Alen Kraljić Kralja koji je i autor pjesme o kojoj je rekao:

„Teško je danas izabrati pjesmu za singl ako svirate rock ‘n’ roll jer gitare nisu omiljene na našim radijima. No, ovo je jedna melodična pjesma, plesna i energična, pitkog refrena i govori o tome kako svi tražimo svjetlo, izlaz iz mraka u kojem živimo, a izlaz je jedino ljubav.“

Foto: Mario Borščak