“Sparrow” – novi dugoočekivani singl Emeli Sandé
15. ožujka 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

“Sparrow” – novi dugoočekivani singl Emeli Sandé

Talentirana Britanka, koju krasi jedan od najupečatljivijih glasova moderne pop, soul i R&B glazbe, vratila se u punom sjaju.

“Sparrow” je njen iščekivani povratnički singl, a krasi ga snažna poruka čiji je cilj nadahnuti i ohrabriti slušatelje. Prožeta odlučnim ritmom nad kojim se uzdiže snažan gospel zbor, ovo je pjesma koja je posvećena svakome tko je na putu pronalaska vlastitog identiteta. Sandé je pjesmu u potpunosti napisala sama, bez suradnika, te je tako uglazbila ideju koja je u njenim mislima bila već godinama. Kako je sama priznala, takav proces stvaranja glazbe nešto je neprocjenjivo, prvenstveno zbog slobode u skladanju.

Emeli Sandé karijeru je započela skladajući pjesme za glazbenike aktivne na urbanoj sceni Ujedinjenog Kraljevstva. Široj se javnosti predstavila hitovima “Heaven” i “Next To Me”, a surađivala je s brojnim popularnim glazbenicima kao što su Labirinth, Rudimental i David Guetta. Njeni su spotovi do danas pregledani više od 340 milijuna puta, a više od 19 milijuna prodanih singlova i više od šest milijuna prodanih albuma potvrđuju da je jedno od najpopularnijih imena glazbene industrije.

Njen debitantski album “Our Version of Events” bio je najprodavaniji album 2012. godine, te je na Top 10 ljestvici najprodavanijih albuma proveo više vremena od prethodnih vlasnika tog rekorda – legendarne skupine The Beatles.