Prijavite svoje filmove na 13. Vukovar film festival
25. ožujka 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Prijavite svoje filmove na 13. Vukovar film festival

Discovery d.o.o. raspisao je NATJEČAJ za sudjelovanje na 13. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati u razdoblju od 4. do  7. srpnja 2019. godine.

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su redom: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina (uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju – Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također se uzimaju u obzir.

Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni nakon 1. siječnja 2018. godine. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku. Filmove za selektorski tim treba poslati na DVD formatu ili linkom na screener filma na email adresu press@vukovarfilmfestival.com.

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore molimo da šalju isključivo kopije filmova. Svi DVD-i moraju biti ispravno označeni ‘naljepnicama’ sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelj, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

IZVJEŠĆE: Vukovar film festival, 12. festival podunavskih zemalja – bajadera

Prijava filma, uz DVD s filmom ili link na screener, treba sadržavati sljedeće:
– popunjenu prijavnicu
– životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, uključujući i popis nagrada;

Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 10. svibnja 2019. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj. Filmovi na poslanim DVD-ovima, izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji radi promocije festivala.

Nagrade Vukovar film festivala su sljedeće:
NAGRADA ZA NAJBOLJI DUGOMETRAŽNI FILM – OTKUP PRAVA ZA DISTRIBUCIJU
NAGRADA ZA NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI FILM – 500 eura
NAGRADA ZA NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM – 1000 eura

Prijavnicu možete preuzeti klikom na ovu poveznicu, a više detalja potražite nawww.vukovarfilmfestival.com