Beogradski bend Zid Mortal objavio treći album “Monopol i riziko”
26. ožujka 2019.
Music Box (9161 Članci)
Podijeli

Beogradski bend Zid Mortal objavio treći album “Monopol i riziko”

Grupa ZID MORTAL objavila je svoj treći studijski album pod nazivom „Monopol i riziko“ za izdavačku kuću „Take it or leave it“. Do sada su objavili “Iskon” 2001. godine i “Svemir i ljudska glupost” 2005. godine.

Bend se prvobitno zvao Iskon, jer je ideja bila da se bave iskonskim temama života, ali su odlučili promijeniti naziv, a da prvi album koji su objavili za ITMM nazovu Iskon. Inspiracija za naziv Zid Mortal im je bila pjesma Atomskog skloništa o dva brata rođena na zidu smrti. U bendu inače sviraju rođena braća Goran i Nenad Šobić. Naziv benda nas podsjeća da je život ograničen i samim tim vrijedan.

Album „Monopol i riziko“ je tu kako bi nas opomenuo da živimo u svijetu društvenih igara i da postoje pravila igre. Cijeli svijet u kojem živimo postao je talon za društvene igre Monopol i Riziko. Ali, ono što se promijenilo je da Monopol igraju vojnici, a Riziko biznismeni.

Album „Monopol i riziko“ je proizvod mnogo sati studijskog rada, mnoštva gostiju i suradnika na albumu, paralelnim radom u više studija, što govori o tome da je Zid mortal napravio album moderne produkcije sa velikom dozom emocije. Snimatelj albuma je Marko Živanović, a miks i master je djelo Dragana Petronića. Na albumu su svirali: Nenad Šobić (vokal, gitara), Goran Šobić (gitara), Slobodan Bugarčić (gitara), Željko Adžić (klavir), Đorđe Golubović (bas gitara), Milan Jejina Yeqy (bubanj).

Kao gosti na albumu se pojavljuju: Jovana Milošević (Maraqya), Milena Branković (Trigger), Katarina Popović (Etar), Robert Perić (Feud, Rapid force), Vidoja Božinović – Džindžer (Riblja Čorba), Nikola Zorić (Riblja Čorba), Nikola Demonja Jr. Dizajner omota je Ivan Apostolović Apostol.

U planu je snimanje još spotova, bend još uvijek promovira album, a u planu je i promotivna svirka, promocija po regiji i rad na sljedećem albumu. Zid Mortal želi da autentičnom autorskom glazbom pošalje poruku da pravi rock’n’roll može i mora da postoji.