Basist Gunsa, Duff McKagan, s dvije pjesme najavio solo album!
28. ožujka 2019.
Music Box (6904 Članci)
Podijeli

Basist Gunsa, Duff McKagan, s dvije pjesme najavio solo album!

Duff McKagan, basist legendarne rock skupine Guns N’ Roses, predstavio je singlove „Chip Away“ i „Tenderness“. Pjesme će se naći na njegovom iščekivanom solo albumu naziva „Tenderness“. 

Singlom „Chip Away“ McKagan skreće pozornost na stanje današnjeg društva, te poručuje da su sve prepreke koje nam se nađu na putu premostive ako smo složni. S druge strane, singl „Tenderness“ je balada koja ističe važnost zajedništva i mira. „Ne želim zvučati kao političar, to nije moj cilj. Kao glazbenik, moram iskoristiti mogućnosti koje imam kako bih pomogao drugima. Želim da moja glazba bude lijek.“, rekao je Duff, koji je za „Tenderness“ objavio i lyric video:

Oba će se singla naći na Duffovom novom studijskom izdanju „Tenderness“, koji je producirao Grammyjem nagrađen Shooter Jennings (Tom Morello, Billy Ray Cyrus). Album možemo očekivati 31. svibnja.

Obožavateljima će biti dostupna i limited-edition „Tenderness“ deluxe knjiga, koja će uključivati potpisanu litografiju, te album u CD i LP formatu. Knjiga će uključivati fotografije nastale u vrijeme snimanja albuma, te Duffove bilješke o procesu nastajanja pjesama i čitavog projekta. Album će u CD formatu sadržavati 11 pjesama, dok će LP format sadržavati jednu manje.

McKagan je s procesom snimanja albuma započeo prije godinu dana, radeći na novim pjesmama u vrijeme odmora od turneje s legendarnim rock sastavom Guns N’ Roses. Na albumu je gostovao i Jenningsov prateći bend, koji će McKagana pratiti na nadolazećoj sjevernoameričkoj turneji.

Duff McKagan rođen je 1964. godine u Seattleu. Odrastao je uz punk i glam rock glazbu, a prije nego je započeo karijeru basista legendarnih Guns N’ Roses, svirao je bubnjeve u rock sastavu The Fastbacks. Do danas je objavio dva solo albuma, „Believe in Me“ i „Beautiful Disease“.

„Tenderness“ – popis pjesama:

Tenderness
It’s Not Too Late
Wasted Heart
Falling Down
Last September
Chip Away
Cold Ouside
Feel
Breaking Rocks
Parkland
Don’t Look Behind You

Foto: Jesse DeFlorio